• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

    Εσύ ξέρεις τι είναι το Cloud Chasing;

    Θυμάσαι μία από τις πρώτες σκηνές στον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όπου ο Γκάνταλφ με τον Μπίλμπο Μπάγκινς καπνίζουν τον εξαίρετο καπνό του Σάιρ και κάνουν σχήματα; Εννοείται πως το θυμάσαι, ειδάλλως δεν θα σου απευθυνόμασταν. Αυτό που έκανε ο Γκάνταλφ με τον καπνό δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που μπορείς να δεις αν βρεθείς στο τουρνουά του Cloud Chasing που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.
    Για να σε βάλουμε στο παιχνίδι, το Vaping είναι ο όρος για όσους αρέσκονται να κάνουν διάφορα κόλπα με τον καπνό και το Cloud Chasing είναι ένας εναλλακτικός ορισμός που δόθηκε για τα τουρνουά που μετέτρεψαν την ασχολία σε άθλημα και ανταγωνισμό, αλλά και για να ξεφύγουν από την αρνητική προδιάθεση του κόσμου απέναντι στον όρο vaping. Τα International Cloud Championships στην Καλιφόρνια και τα World Series of Vape στο Λας Βέγκας είναι τα πιο γνωστά τουρνουά, ενώ το Ιλινόις και το Νιου Μέξικο διοργανώνουν συχνά πυκνά Cloud Chasing αγώνες. 
    Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που κυκλοφόρησαν το 2007 έφεραν στο προσκήνιο το vaping και από τότε πολλοί άνθρωποι σε πλατείες και δρόμους επιχειρούσαν κόλπα με τον καπνό. Πρωταρχικός στόχος στους αγώνες είναι να βγάλεις όσο περισσότερο καπνό γίνεται. Από κει και πέρα, αυτό που θα μετρήσει στην βαθμολογία είναι το σχήμα και πώς μπορείς να παίξεις με αυτό. Για παράδειγμα κάποιοι βγάζουν δαχτυλίδια καπνού ή μεγάλους κύκλους και περνάνε πράγματα ενδιάμεσα. Είναι σαν τους αθλητές της ενόργανης που κοιτάζουν να στήσουν ένα εντυπωσιακό και αποτελεσματικό πρόγραμμα.
    Το έπαθλο είναι από 250 ως 10.000 δολάρια, ανάλογα με το μέγεθος του convention, ενώ πολλοί συμμετέχοντες αποκτούν και σπόνσορα κάποιο brand από τον χώρο του ηλεκτρονικού τσιγάρου και όχι μόνο. Στις ΗΠΑ ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με το vaping ξεπερνά τα 9.000.000, και παρόλο που πολλοί μιλούν για υποκουλτούρα, ο mastermind των μεγάλων events, ο Γκάρι Ριβέρα δείχνει το όφελος που έχει το vaping σε όσους αποφασίζουν να κόψουν τον εθισμό τους στο κάπνισμα, παρέχοντας μια άλλη δίοδο λιγότερο ανθυγιεινή.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ