• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

    Ενέργεια: Κυβέρνηση και δανειστές επιχειρούν να διαλύσουν τη ΔΕΗ μέσω του «Μνημονίου 3»

    Τι καταγγέλλει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Θανάσης Πετράκος σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Newsbomb.gr – «Επιχειρούν να δημιουργήσουν ξανά σκάνδαλα τύπου Energa / Hellas Power»
    Το μεγάλο «παζάρι» που γίνεται στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και τις προσπάθειες που καταβάλλουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όσο και οι δανειστές, για να μοιράσουν τα εμπορικά «φιλέτα» της ΔΕΗ σε ξένους αλλά και ντόπιους επενδυτές, αλλά με τρόπο μάλλον ανορθόδοξο, καταγγέλλει στο Newsbomb.gr το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας, Θανάσης Πετράκος.
    AdTech Ad
    Ο κ. Πετράκος δεν κρύβει την ανησυχία του για το ότι οι χειρισμοί του Υπουργείου Ενέργειας, στο πλαίσιο του «Μνημονίου 3», όχι μόνο δεν βοηθούν στην ανασυγκρότηση της ΔΕΗ, αλλά επαναφέρουν στο προσκήνιο φαινόμενα εγκληματικής επιχειρηματικής παθογένειας, όπως το σκάνδαλο της Energa / Hellas Power, το οποίο παραμένει έως τώρα ατιμώρητο, με το ελληνικό Δημόσιο να έχει ζημιωθεί με σχεδόν 257 εκατ. ευρώ από τις απίστευτες λοβιτούρες των πρωταγωνιστών του.
    Και όχι μόνον αυτό, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «ξετινάξει» το πελατολόγιο της ΔΕΗ, εκχωρώντας με το... στανιό έως την 1η Ιανουαρίου 2019 το 50% των πελατών της εταιρείας σε άλλους παρόχους ενέργειας – επενδυτικούς παίκτες που θα έχουν εμφανιστεί στην αγορά.
    «Το σκάνδαλο της Energa Hellas Power, αντί να συνετίσει την κυβέρνηση, ότι ο οποιοσδήποτε καταθέτοντας μια μικρή εγγυητική επιστολή μπορεί να γίνει πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να ενισχύσει και να ανασυγκροτήσει τη ΔΕΗ με ένα σύγχρονο τρόπο, ώστε να πουλάει φθηνή ενέργεια, με το “Μνημόνιο 3” προχωράει το επόμενο διάστημα σε μια απίστευτη κατάσταση, με την οποία υποχρεώνεται η ΔΕΗ σε πρώτη φάση να δώσει το 20% των πελατών της σε παρόχους, οι οποίοι θα εμφανιστούν και μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2019 το 50% των πελατών της», υπογραμμίζει ο κ. Πετράκος.
    Και προσθέτει: «Αυτό είναι εξωφρενικό, διότι είναι σα να πηγαίνεις σε κάποιον που έχει ένα μαγαζί και επειδή θα ανοίξει δίπλα ένας άλλος ανταγωνιστής, να υποχρεώνεις τον πρώτο ότι για κάθε δύο πελάτες που θα μπαίνουν τον έναν να τον στέλνεις στον απέναντι. Αυτό είναι έξω από κάθε λογική και έξω από κάθε λογική της ελεύθερης οικονομίας που πρεσβεύουν όλοι τους και η σημερινή κυβέρνηση βέβαια, μετά την “κωλοτούμπα” που έκανε με το τρίτο Μνημόνιο».
    «Με βάση αυτό, θα υποχρεώνεται κάθε δεύτερος πελάτης της ΔΕΗ από το 2019 να φεύγει υποχρεωτικά και αμετάκλητα από την εταιρεία και να μπαίνει σε άλλο πάροχοΑυτό είναι καταστροφικό καθώς καταργεί καθετί που άπτεται του τρόπου λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς. Παράλληλα, η κυβέρνηση δίνει πάτημα ακόμη και σε επιχειρηματίες – τυχοδιώκτες να προκαλέσουν επανάληψη του φαινομένου Energa – Hellas Power», αναφέρει ο κ. Πετράκος.
    «Θέλουν να διαλύσουν τη ΔΕΗ»
    Παράλληλα, ο ίδιος επιμένει ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τη ΔΕΗ σε διάλυση και κατηγορεί το αρμόδιο υπουργείο ότι άλλα λέει και άλλα κάνει.
    «Αυτό συνδυάζεται και με το πρόσφατο νομοσχέδιο με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, με το οποίο η ΔΕΗ θα φορτωθεί το μεγαλύτερο μέρος των ελλειμμάτων και την πώληση του 17% των μετοχών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ΤΑΙΠΕΔ, για τα οποία ο κ. Σκουρλέτης έχει υπογράψει παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται να λέει πως αυτός δεν θα πουλήσει τη ΔΕΗ, ενώ έχει ήδη υπογράψει το ΦΕΚ», υποστηρίζει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.
    Και συνεχίζει: «Αυτό ουσιαστικά θα διαλύσει τη ΔΕΗ και μπορεί να παρουσιαστούν πάλι φαινόμενα τύπου Energa Hellas Power, όπου κάποιοι επιτήδειοι και αεριτζήδες θα εμφανιστούν και θα πουλάνε ηλεκτρική ενέργεια και μετά άντε ψάξε να τους βρεις, άμα αποφασίσουν να κλείσουν τις εταιρείες τους, με βάση αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο και με αυτά που ισχύουν στη λιανική του ρεύματος».
    «Ουσιαστικά, κυβέρνηση και δανειστές επιδιώκουν να διαλύσουν και μάλιστα με τρόπο ανορθόδοξο τη ΔΕΗ, με σκοπό να πάρουν την ενέργεια, το πιο κρίσιμο κομμάτι της ελληνικής παραγωγικής δραστηριότητας, γεγονός που συνιστά ζημία για το ελληνικό Δημόσιο», καταλήγει το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας.

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ