• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

    Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους ο 26χρονος Λευτέρης Πετρούνιας

    Ο χρυσός Λευτέρης Πετρούνιας άγγιξε το τέλειο συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς στο καλύτερο πρόγραμμα της καριέρας του και έγραψε Ιστορία, σηκώνοντας την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και σκορπίζοντας χαρά και υπηρηφάνεια σε όλους του Έλληνες.

    Μόνο ως συγκλονιστικές μπορούν να περιγραφούν οι χθεσινές στιγμές που χάρισε ο Έλληνας βασιλιάς των κρίκων, Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος κέρδισε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την ελληνική γυμναστική μετά από 12 ολόκληρα χρόνια με ένα εκπληκτικό πρόγραμμα που άφησε όλο τον πλανήτη άφωνο.
    AdTech Ad
    petrounias 2
    Ο Έλληνας πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης, συνεπής με την υπόσχεσή του στους Έλληνες, στέφθηκε και Ολυμπιονίκης με 16.000 βαθμούς στον τελικό του οργάνου και με μια άσκηση που είχε συντελεστή δυσκολίας 6,80 και βαθμολογήθηκε με 9,200 στην εκτέλεση!
    Αυτο ήταν το τρίτο Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας, στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, μετά το χρυσό και το χάλκινο, που κατέκτησε η Αννα Κορακάκη στην σκοποβολή.
    Δείτε ξανά και ξανά την εκπληκτική εμφάνιση του
    Στο αγώνισμα, το ασημένιο κατέκτησε ο Βραζιλιάνος Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Αρτούρ Ζανέτι με 15,766 (6,70) και το χάλκινο ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β. (6,80)
    Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, πέτυχε άλλο ένα σημαντικό επίτευγμα, που μόνο ο Ταμπάκος το είχε καταφέρει στην ιστορία των κρίκων. Κατέκτησε στη σειρά τον τίτλο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.
    petrounias 3
    Το μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το 11ο που κατακτά η Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
    Δείτε τη στιγμή που ο Λευτέρης Πετρούνιας, τις προσπάθειες του οποίου στηρίζει η Stoiximan.gr, ανεβαίνει στο πιο ψηλό βάθρο. Είναι η στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες τον χειροκροτούν και ακούν τον Εθνικό μας Ύμνο για ακόμα μία φορά στο Ρίο.
    Υποδοχή ήρωα στο Ολυμπιακό χωριό
    Εντυπωσιακή ήταν και η υποδοχή που επιφύλαξαν στον χρυσό Ολυμπιονίκη οι Έλληνες αθλητές στο Ολυμπιακό χωριό, οι οποίοι φώναζαν με συνθήματα «Ελλάς-Ελλάς» και «Λευτέρης-Λευτέρης».
    petrounias 4
    «Στην αρχαία Ελλάδα έριχναν τα τείχη όταν επέστρεφε ο ολυμπιονίκης. Εμείς δεν μπορούμε να ρίξουμε τίποτα εδώ πέρα, δεν είναι και δικά μας. Θα τα ρίξουμε όλα όταν γυρίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.
    Ο ίδιος ο χρυσός ολυμπιονίκης, που είχε στο πλευρό του και τη μητέρα του, είπε: «Δεν έχω να πω πολλά. Όπως έλεγα 'ναι ρε φίλε', αυτή τη φορά λέω 'ναι ρε Ελλάδα'. Είμαι ευτυχισμένος».
    «Ναι ρε Ελλάδα»
    petrounias 5
    «Ναι ρε Ελλάδα, αυτό έχω να πω μόνο», ήταν τα πρώτα λόγια του χρυσού Ολυμπιονίκη αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου.
    Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Λευτέρης Πετρούνιας, αυτό το «χρυσό» παιδί του αθλητισμού, δήλωσε συγκινημένος και αφιέρωσε το μετάλλιό του στον πατέρα του. «Θέλω να αφιερώσω αυτό το μετάλλιο στον πατέρα μου, που έχει "φύγει", στον προπονητή μου και στην Ελλάδα»
    Στη συνέχεια ο ίδιος συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό. Έχω προετοιμαστεί καλά, δουλεύω με υπομονή και χρειάζεται και λίγη τύχη. Δεν είχαμε τραυματισμούς, κρατήσαμε καλά τις δυνάμεις μας».
    16972388
    Αναφερόμενος στον αγώνα είπε: «Είχα αγωνία, αλλά στο μυαλό μου είχα κλειδώσει μια Χ άσκηση, που εκτελέστηκε όπως την είχα σχεδιάσει, για έναν Χ βαθμό, που ήρθε. Μόλις είδα τον βαθμό, κατάλαβα ότι πλέον έχω πολλές πιθανότητες να νικήσω».
    «Θέλω να κάνω διακοπές και να ξεκινήσω πλέον τη νέα τετραετία για να κάνω το... repeat. Γιατί ένας μεγάλος αθλητής πρέπει να έχει διάρκεια», είπε για την επόμενη μέρα.
    16972399 2
    Ενδεικτικό της σπουδαίας εμφάνισης που πραγματοποίησε ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι πως, πριν ανακοινωθεί ο βαθμός του Βραζιλιάνου Αρτούρ Ζανέτι, ο οποίος πήρε το ασημένιο, ο Τόμας Μπαχ είχε ήδη πλησιάσει τον Έλληνα πρωταθλητή και του έδινε συγχαρητήρια. Ο Πετρούνιας αποκάλυψε πως αυτό που του είπε ο πρόεδρος της ΔΟΕ ήταν: «Είδες, είναι όπως την ημέρα που έγινες ο πρώτος λαμπαδηδρόμος».
    Ποιος είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός βασιλιάς των κρίκων
    Ο 26χρονος Ολυμπιονίκης του Ρίο ασχολήθηκε από νωρίς με τη γυμναστική, μετά από προτροπή της δασκάλας του.Ο «υπερκινητικός», όπως έχει πει ο ίδιος για τον εαυτό του, Λευτέρης Πετρούνιας άρχισε τον αθλητισμό από τον Πανιώνιο, καθώς η οικογένειά του έμενε στη Νέα Σμύρνη.
    Το «αστέρι» του έλαμψε από νωρίς και άρχισε να παίρνει μετάλλια σε 6,5 χρόνων. Στη συνέχεια βρέθηκε στην ομάδα του Σαρωνικού και συνέχισε να «σαρώνει» διακρίσεις στα μαθητικά πρωταθλήματα.
    petrounias 10
    Στα 12 του χρόνια στράφηκε στους κρίκους και άρχισε να διαπρέπει.
    Στα 14 του εγκατέλειψε την ενόργανη γυμναστική κάνοντας την προσωπική του επανάσταση εναντίον των περιορισμών και της , ωστόσο επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα για να φτάσει σήμερα στην κορυφή του κόσμου!
    Ο Λευτέρης Πετρούνιας τα τελευταία χρόνια έχει ξεχωρίσει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.
    petrounias 11
    Στις 24 Ιουνίου του 2014 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες.
    Το Φεβρουάριο του 2014 η επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έδωσε το όνομα του Λευτέρη Πετρούνια σε μία άσκηση στους κρίκους.
    Η άσκηση αυτή αξιολογήθηκε με βαθμό δυσκολίας Ε, δηλαδή 0,50 βαθμούς.
    petrounias 12
    Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε τη συγκεκριμένη άσκηση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Σόφια της Βουλγαρίας.
    Στις 20 Ιουνίου του 2015 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους, στους πρώτους Ευρωπαϊκούς αγώνες που έγιναν στο Μπακού και στις 27 Σεπτεμβρίου πήρε και πάλι χρυσό χρυσό στο Γκράν Πρι του Σομπατέλι.
    Στις 31 Οκτωβρίου πήρε και πάλι χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της ενόργανης γυμναστικής στη Γλασκώβη.
    petrounias 13
    Στις 25 Μαρτίου του 2016 ο Λευτέρης Πετρούνιας πήρε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στους κρίκους στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ντόχα του Κατάρ. Στις 29 Μαΐου 2016 κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής στη Βέρνη της Ελβετίας.
    Το 2015 ο Λευτέρης βίωσε μια μεγάλη απώλεια: Έχασε τον πατέρα του Παναγιώτη και από τότε αφιέρωσε σε αυτόν όλα τα χρυσά μετάλλια που πήρε.

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ