• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

    S&P's: Απειλεί με υποβάθμιση τράπεζες και Ε.Ε.



    «Ξαναχτύπησε» ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's, καθώς έθεσε υπό επιτήρηση την αξιολόγηση σε "ΑΑΑ" της πιστοληπτικής ικανότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο S&P’s διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ότι η χρηματοδότηση της ΕΕ θα υποστεί τις συνέπειες της κρίσης δημόσιου χρέους στην ευρωζώνη.

    Επίσης, ο οργανισμός ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβαθμίσει το αξιόχρεο πολλών μεγάλων τραπεζών της ευρωζώνης, μετά την απειλή του τη Δευτέρα να υποβαθμίσει το αξιόχρεο 15 χωρών της.

    Μεταξύ των τραπεζών που μπορεί να αφορά η ανακοίνωση αυτή βρίσκονται οι γαλλικές BNP Paribas, η BPCE, η Credit Agricole, η Societe Generale, αλλά και οι γερμανικές Deutsche Bank και Commerzbank ή ακόμη η ιταλική UniCredit. 

    O S&P δεν αποκλείει να θέσει γρήγορα «υπό αρνητική επιτήρηση» και άλλες τράπεζες της ευρωζώνης, όπως προσθέτει σε ανακοίνωσή του.

    Υπενθυμίζεται πως από την Δευτέρα ο S&P’s έχει θέσει σε «creditwatch negative» το αξιόχρεο 15 χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Γαλλία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, δηλαδή οι έξι χώρες που βαθμολογούνται με τριπλό Α. 

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters, ο οργανισμός προσθέτει πως «απειλή» για το τριπλό Α της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η περίπτωση υποβάθμισης μίας ή περισσότερων χωρών της. Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης σημείωσε πως οι χώρες της ευρωζώνης συνεισφέρουν περίπου στο 62% του συνόλου των εσόδων του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η αξιολόγησή μας θα επικεντρωθεί στην οικονομική δυνατότητα των κρατών-μελών της Ευρωζώνης να υποστηρίξουν την εξυπηρέτηση του χρέους κατά την περίοδο της οικονομικής δυσχέρειας», αναφέρουν αναλυτές της Standard & Poor’s. 



    real

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ