• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

    ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ


    prohorov-1-nai


    «Πήρα την πιο σοβαρή απόφαση της ζωής μου. Βάζω υποψηφιότητα για πρόεδρος» δήλωσε στον απόηχο των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, ο Προχόροφ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ρωσία, με περιουσία ύψους περίπου 18 δισ. δολάρια σύμφωνα με το Forbes.
    O 46χρονος μεγιστάνας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, υποστήριξε ότι δεν θα βασίσει την προεκλογική του εκστρατεία στην κριτική κατά του Πούτιν, αλλά αντιθέτως θα προτιμήσει να εστιάσει σε όσα πρέπει να γίνουν. Προσφάτως πάντως ο δισεκατομμυριούχος είχε αποφανθεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική της προεδρίας Πούτιν.
    «Είτε αρέσει (στους Ρώσους) είτε όχι, ο Πούτιν είναι μέχρι στιγμής ο μόνος που μπορεί να διαχειριστεί αυτή την ανεπαρκή κρατική μηχανή», είχε διαπιστώσει. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο μεγιστάνας, ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ του NBA, New Jersey Nets, παραιτήθηκε από το κόμμα Pravoe delo, χαρακτηρίζοντάς το «μαριονέτα» του Κρεμλίνου.
    Όντως, υπήρχαν φήμες στη Ρωσία ότι το κόμμα του Προχόροφ ήταν δημιούργημα του Πούτιν. Σύμφωνα με αυτούς που το υποστηρίζουν, το "κόμμα μαριονέτα" σχεδιάστηκε για να εκτρέψει τους ψηφοφόρους της αντιπολίτευσης από τη χρήση φιλελεύθερη ρητορικής. Τώρα, αν ο Προχόροφ παίζει παιχνίδι του Πούτιν (για να αποθαρρύνει άλλους υποψήφιους) ή όχι, είναι νωρίς ακόμη να διαπιστωθεί.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ