• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

    Όπλα, αλκοόλ, πόλεμος συμμοριών και εντυπωσιακές αποδράσεις… Ο απίθανος κόσμος των ελληνικών φυλακών!

    Όπλα, ναρκωτικά, σκοτεινά λαγούμια (αλλά με έξοδο προς την ελευθερία), αυτοσχέδιο αλκοόλ, θανάσιμες συμπλοκές μεταξύ αντίπαλων ομάδων ακόμη και αποδράσεις από αέρος! Είναι ο τρομακτικός κόσμος των ελληνικών φυλακών με τους 11.364 «ενοίκους» τους, που διαβιούν κάτω από σκληρές συνθήκες είτε εκτίοντας τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, είτε αναμένοντας την δίκη τους. 

    Το «protothema.gr» με αφορμή το περιστατικό στις φυλακές Κορυδαλλού - με «πρωταγωνιστή» τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό και μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς» που κράτησαν για αρκετές ώρες ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους – και το οποίο ευτυχώς και σε αντίθεση με παλαιότερα περιστατικά είχε αναίμακτη, αίσια κατάληξη, καταγράφει σειρά γεγονότων που έλαβαν χώρα στις φυλακές και ανέδειξαν τα κενά ασφαλείας στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και κυρίως σε αυτό του Κορυδαλλού.

    31 Αυγούστου  2011: Σωφρονιστικοί υπάλληλοι ανακαλύπτουν μια τρύπα στο τσιμεντένιο πάτωμα, κάτω από ένα κρεβάτι κελιού της Γ΄ πτέρυγας, όπου κρατούνταν δύο Αλβανοί υπόδικοι για διακεκριμένες κλοπές και ναρκωτικά και ένας Έλληνας, επίσης υπόδικος, για ανθρωποκτονία. Οι αρχές των φυλακών διαπιστώνουν ότι οι τρεις κρατούμενοι ετοίμαζαν θεαματική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, σκάβοντας επί μήνες ένα τούνελ μέσα στο κελί τους, προκειμένου να φτάσουν στην ελευθερία. Όπως έγινε γνωστό, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η τρύπα, η οποία είχε διάμετρο 80 εκατοστά, οδηγούσε στα παλιά πειθαρχεία, όπου οι κρατούμενοι είχαν προχωρήσει σε διάνοιξη νέας τρύπας μήκους περίπου 10 μέτρων και διαμέτρου επίσης 80 εκατοστών.

    Η συνέχεια εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ