• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

    Ταύτιση της ακροδεξιάς με τη σοσιαλδημοκρατία




    «Στροφή 180 μοιρών σε όλα τα επίπεδα έκανε ένας πρώην γερμανός νεοναζί σκίνχεντ, ο οποίος έγινε… νοσοκόμα, αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων. Μάλιστα, η Monika Strub, πρώην άντρας και πρώην μέλος του κόμματος των νεοναζί NPD κατεβαίνει στις εκλογές στο Μπάντεν – Βίρτεμπεργκ με τους Σοσιαλδημοκράτες. Η ίδια τονίζει ότι δεν προσπαθεί να κρύψει το παρελθόν της, αλλά πια είναι ένα διαφορετικό πρόσωπο και έχει κόψει εντελώς τους δεσμούς με το NPD. «Είμαι μία πραγματική σοσιαλίστρια» λέει η Μόνικα.
    Η Monika, όταν ακόμα λεγόταν Horst Strub, ήταν μέλος στο NPD από το 2000 – 2002. Η 35χρονη σήμερα νοσοκόμα, τονίζει ότι πλέον έχει κάνει τη σωστή επιλογή. Ωστόσο καταγγέλλει στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ότι έχει δεχθεί απειλές από ανθρώπους που θεωρούν ότι «πρόδωσε» το κόμμα των νεοναζί. Μάλιστα, επισημαίνει ότι ακόμα και το σπίτι της έχει υποστεί βανδαλισμούς. Από την πλευρά του, ο Christoph Kröpel, εκπρόσωπος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών σημειώνει ότι η Monika έχει αλλάξει πραγματικά και πλέον δεν έχει κανένα δεσμό με το ακροδεξιό παρελθόν της.»
    Φαντασθείτε να νοσηλεύεστε και η ψηλή νοσοκόμα να επιμένει ότι από κάπου σας ξέρει. Άντε να φαντασθείς ότι είναιο λοχίας από το Στρατό.
    Πάντως από ότι αποδεικνύεται είναι διεθνής η τάση ταύτισης της ακροδεξιάς με τη σοσιαλδημοκρατία, δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο. Έίναι οι δύο όψεις του ίδιου λαϊκίστικου νομίσματος, που στη μια έχει τον Καντάφι και στην άλλη τον Φύρερ.
    Το αριστερό και το δεξί στήθος στο σώμα του υπαρκτού φασισμού.
    Τώρα αν  η Μόνικα επιμένει ότι είναι πραγματική σοσιαλίστρια, ας έρθει στη χώρα μας το καλοκαίρι, να δει τη μετουσίωση του εθνικοσοσιαλιστικού οράματος. Φαντάζομαι το πολιτικό ειδύλλιο ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ να έχει μετουσιωθεί σε συγκυβέρνηση.
    Η Ντόρα τους το χαλάει. Που θέλει το Εξωτερικών και άλλα 6 Υπουργεία για συγγενείς και φίλους. Άσε που δεν γίνεται κυβέρνηση χωρίς τον φον Δρούτσα, τον διάδοχο του Μέττερνιχ, στις διπλωματικές δολοπλοκίες…
    Μικρός Οδυσσέας

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ