• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

    Και με τη σφραγίδα του ΕΣΡ η κυβερνητική προπαπαγάνδα απο τα ΜΜΕ




    Άμεση παρέμβαση ΤΩΡΑ από τη Νέα Δημοκρατία.
    Το κόλπο στήθηκε με τα χρέη των καναλιών. Απειλούν ότι θα κλείσουν τη στρόφιγγα με αντάλλαγμα το κόψιμο της ΝΔ.
    Ίσως είναι η πρώτη φορά που με επίσημα στοιχεία η δημοσιογραφία βρίσκεται ξαπλωμένη στο καναβάτσο της προπαγάνδας. Το χειρότερο είναι πως χάνει και το δικαίωμα να επικαλείται την ελευθεροτυπία ενώ τα χειρότερα έπονται. Οι απεργίες δεν σώζουν την τιμή και την υπόληψή μας. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και οι δημοσιογράφοι – όποιοι τουλάχιστον αισθάνονται ακόμα – πρέπει να αντιδράσουν.
    Ο εργάτης στα ναυπηγεία ή τη βιομηχανία απεργεί με κίνδυνο να χάσει τη μία έστω δουλειά του.
    Οι δημοσιογράφοι;
    Μόνο να κρίνουν και να κάνουν τον λαγό της κυβέρνησης…
    ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    Ο Πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης παρέδωσε τα στοιχεία σχετικά με την αναφορά για την εικόνα, που παρουσιάζει η πολιτική πολυφωνία στους 7 σταθμούς εθνικής εμβέλειας (ΝΕΤ, ΑΝΤΕΝΑ, MEGA, SKAI, STAR, ALPHA, ALTER), κατά τον Ιανουάριο του 2011. 

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αναφοράς, παρουσιάζεται πολύ χαμηλή χρονική έκθεση της ΝΔ στο MEGA, του ΚΚΕ στο ΣΚΑΙ και των Οικολόγων Πράσινων στο ALTER και τη ΝΕΤ.
    Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει υπερέκθεση σε σχέση με το κοινοβουλευτικό του ποσοστό. Η χρονική έκθεσή του, ως ποσοστού επί του συνολικού χρόνου της πολιτικής ειδησεογραφίας, κυμαίνεται από 48,9% στον ALTER, 55,9% στο STAR, 56,2% στον ALPHA, 57,1% στο MEGA, 61,3% στον ANT1, 62.4% στον ΣΚΑΙ και 65,1% στην ΝΕΤ.
    Για τη ΝΔ το ποσοστό της χρονικής έκθεσης της κυμαίνεται από 18,8% στον ΣΚΑΙ, 19,6% στο MEGA, 20,1% στην ΝΕΤ, 20,4% στο STAR, 22,4% στον ΑΝΤ1, 23,0% στον ALPHA και 29,0% στο ALTER. 

    Η χρονική έκθεση του ΚΚΕ βρίσκεται περίπου στα επίπεδα της κοινοβουλευτικής του δύναμης στη ΝΕΤ με 5,2%, στον ALPHA 7.1%, 5,9% στον ALTER, 4,6% στον ΑΝΤ1, 8,9% στο MEGA, 3,7% στο ΣΚΑΙ και 7,9% στο STAR.
    Για τον ΛΑΟΣ καταγράφηκε υπερέκθεση με 5,9% στον ALPHA, 8,6% στον ALTER, 4,6% στον ΑΝΤ1 6,6% στο MEGA, 3,9% στην ΝΕΤ, 6,6% στο ΣΚΑΙ και 5,9% στο STAR.
    Για τον ΣΥΡΙΖΑ η χρονική έκθεση βρίσκεται στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης και κυμαίνεται στο 5,0% στον ALPHA, 5,3% στον ALTER, 4,8% στον ΑΝΤ1, 3,8% στο MEGA, 4,3% στην ΝΕΤ, 4,7% στο ΣΚΑΙ και 4,9% στο STAR
    Τη μικρότερη έκθεση συνολικά, αλλά και σε σχέση με το εκλογικό του ποσοστό έχει το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων, των οποίων η έκθεση κυμαίνεται από 0,1% στον ALTER και στην ΝΕΤ έως 1,0% στον ALPHA και στον ΑΝΤ1.
    Antiκοινοβουλευτικός

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ