• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

    ΧΟΝΤΡΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ. - ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ - ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ 21

    162745251


    Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να εγκαταλείψει τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, για τη μεταφορά αερίου προς την Ευρώπη, κάτω από τη Μαύρη Θάλασσα, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Sergei Shmatko.
    Με τη δήλωση αυτή, η Ρωσία διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant, η οποία ανέφερε ότι ο πρώτος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ιgor Sechin, αποκάλυψε πως η Ρωσία εξετάζει τρόπους για να μειώσει το κόστους του South Stream κόστος ή να το αντικαταστήσει με άλλο σχέδιο.

    "Ο South Stream είναι ένας εναλλακτικός τρόπος, ένας επιπλέον τρόπος παροχής ρωσικού φυσικού αερίου προς τους Ευρωπαίους καταναλωτές και εδώ μπορούμε μόνο να μιλάμε για μια εναλλακτική υπεράκτια διαδρομή του αγωγού", είπε ο Shmatko.

    Και πρόσθεσε ότι το υπουργείο αναλύει διάφορους τρόπους παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με βάση τις εντολές από τον πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν.
    "Θα έχουμε πολλές έτοιμες εναλλακτικές διαδρομές, για τη προμήθεια φυσικού αερίου -απευθείας- στους Ευρωπαίους καταναλωτές. Επί του παρόντος, οι προμήθειες υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη χερσόνησο Γιαμάλ φαίνονται πολύ ελπιδοφόρες", κατέληξε.
    Το θέμα είναι ότι αυτό ακούγεται παράξενο, αν κανείς σκεφτεί ότι ο Πούτιν μόλις πριν λίγες μέρες πήγε στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη και έπεισε τους Ευρωπαίους να στηρίξουν τον αγωγό southstream εις βάρος του αντίστοιχου αμερικανικού και προς έκπληξη όλων τα κατάφερε. Κατάφερε δηλαδή να επιλέξουν οι Ευρωπαίοι να παίρνουν αέριο μέσω του ρωσικού αγωγού, αντί για τον αγωγό των φαινομενικών αφεντικών τους, των Αμερικάνων.
    Αυτό ήταν για όλους μας κίνηση ΜΑΤ.
    Επιρέψτε μου όμως να σας θυμίσω, ότι στον Πούτιν, η παγκόσμια κυβερνώσα ελίτ,είχε θέσει τελεσίγραφο να παραδώσει τις ρωσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές μέχρι τον Απρίλιο, εφαρμόζοντας την Ατζέντα 21 που απαιτεί αποβιομηχάνιση της Ρωσίας και  παράδοση του ελέγχου των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, τις οποίες ο Πούτιν ως γνωστόν πήρε από τις εταιρείες του αμερικανοεβραϊκού λόμπυ, στις οποίες τις είχαν παραδόσει οι Γκορμπατσώφ και Γιέλτσιν.
    Αυτό λοιπόν που πέτυχε ο Πούτιν και ήταν ένας συμβιβασμός κατά κάποιο τρόπο, ήταν να δώσει μεν το φυσικό αέριο, αλλά με τον ρώσικο αγωγό, για να έχει τον έλεγχο και παίρνοντας ταυτόχρονα σε μετρητό την αξία του αερίου, για όσο χρόνο είχε απωθέματα, δηλαδή για πολλά πολλά χρόνια.
    Μετά τα γεγονότα όμως της Ιαπωνίας, κάτι έγινε και ο Πούτιν άρχισε να λέει ότι ο αγωγός είναι ακριβός, ότι το έδαφος έχει περίεργες κλίσεις, ότι τα εργαλεία είναι μακρυά και άλλα διάφορα κάνοντας την ελίτ να δυσανασχετήσει.
    Το θέμα είναι ότι ίσως ο Πούτιν ξέρει ότι δοκιμασμένα έχει στα χέρια του τα κλειδιά της κολάσεως, ή αλλιώς των σεισμών και των τσουνάμι και αποφάσισε ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί τη συνθήκη παράδοσης του φυσικού πλούτου της Ρωσίας.
    Αυτή είναι και η εξήγηση που ψάχνουν οι μεγαλοαναλυτές, για το λόγο για τον οποίο ο Πούτιν φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για την πρόσφατη επιτυχία του με τον southstream..

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ