Η ψηφιακή τεχνολογία «μπήκε ορμητικά» στη ζωή μας και την αλλάζει ραγδαία με ή χωρίς την συγκατάθεσή μας.
Από την νέα τεχνολογία περισσότερο επηρεάζονται οι πιο νέες γενιές, οι οποίες έχουν το μειονέκτημα το μειονέκτημα να είναι πιο ευάλωτοι στους κινδύνους που μπορεί να κρύβει, την ώρα μάλιστα που τα σχολεία δεν διδάσκουν παιδεία, προκειμένου να υπάρχει διάκριση στα σωστά και λάθος της σύγχρονης εποχής.
Τα παιδιά μαθαίνουν να ζουν σε έναν κόσμο ψηφιακό με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης των Διαταραχών από το Διαδίκτυο, δρ Κωνσταντίνος Σιώμος, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό των νοικοκυριών που διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή αγγίζει το 71%. Τώρα, αυτό που έχουμε διαθέσιμο είναι υπολογιστής, tablet ή smartphone. Σύντομα όμως, τονίζει, θα περάσουμε σε μικροσκοπικές συσκευές για διεπαφή πχ A/R γυαλιά, φακοί επαφής, ενώ θα επέλθει και η Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality-η πραγματικότητα με τεχνητό τρόπο εμπλουτισμένη με πρόσθετες πληροφορίες, όπως εικόνα και ήχο), καθώς και η Εικονική Πραγματικότητα (Virtual Reality-η μεταφορά ενός αντικειμένου, ενός μηχανισμού ή μίας μορφής ζωής σε μία παρουσίαση από υπολογιστές, συνήθως διαδραστική).
«Η διατήρηση ενός καλού επιπέδου επικοινωνίας στην οικογένεια είναι θεμελιώδους σημασίας για την προστασία του εθισμένου παιδιού στη χρήση του διαδικτύου. Αυτό επιτυγχάνεται με τον καθορισμό των στόχων από την πλευρά των γονέων, την επιλογή της κατάλληλης στιγμής για συζήτηση, η οποία πρέπει να είναι πριν την πλοήγηση στο διαδίκτυο και όχι κατά τη διάρκεια ή στο τέλος της», σημειώνει ο κ. Σιώμος.
Επί του παρόντος, εκτιμάται ότι περίπου εννέα εκατομμύρια Αμερικανοί και δέκα εκατομμύρια Κινέζοι πολίτες μπορούν να χαρακτηριστούν ως εθισμένοι στο διαδίκτυο, με επιπτώσεις στις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, που περιλαμβάνουν απώλεια ελέγχου των παρορμήσεων, έντονη επιθυμία για απόσυρση, κοινωνική απομόνωση, συζυγικά προβλήματα, ακαδημαϊκές αποτυχίες και οικονομικά χρέη.
Εν ολίγοις απελπισία και έλλειψη επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους. Αυτό που θέλει η Νέα Τάξη για να επιβάλλει την απόλυτη εξουσία της.
Τα παιδιά είναι «λευκό χαρτί» και η παγκόσμια εξουσία τα θέλει
1. Μολυσμένα με τις παγκοσμιοποιητικές θεωρίες.
2. Εθισμένα στις νέες τεχνολογίες που αποχαυνώνουν και εθίζουν.
3. Χωρίς ιδανικά, προκειμένου να αποτελούν τους δούλους του αύριο.
Αυτά είναι τα σχέδια! Το τι θα γίνει στο τέλος θα το δούμε και θα το ζήσουμε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.