• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

    Ο κατακλυσμός του Νώε συνέβη πραγματικά εδώ είναι η απόδειξη του Robert Ballard

    Η ιστορία της κιβωτού του Νώεθα μπορούσε να είναι αλήθεια; Ο Robert Ballard, διευθυντής και καθηγητής Ωκεανογραφίας στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας του Ωκεανογραφικού « Πανεπιστήμιο του Rhode Island , καλύτερα γνωστός για το ερευνητικό έργο του στην υποβρύχια αρχαιολογία, η οποία έχει γίνει διάσημος σε όλο τον κόσμο για τις ανακαλύψεις και τις θέσεις των ναυαγίων του Τιτανικού, ισχυρίζεται ότι έχει βρει αποδείξεις για μια μεγάλη πλημμύρα που έγινε γύρω στο 5600 π.Χ.στην περιοχή της Νεκράς Θάλασσας.
    Ένας κατακλυσμός με αποκαλυπτικές διαστάσεις, ακριβώς όπως αυτό που διηγείται η βιβλική παράδοση της κιβωτού του Νώε, ίσως πραγματικά συνέβη. Έτσι δήλωσε ο Robert Ballard σε μια συνέντευξη στο ABC News , ο οποίος με την ομάδα του βρήκαν στοιχεία που δείχνουν ότι η μεγάλη πλημμύρα που περιγράφεται στη Βίβλο θα μπορούσε να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
    Ο Μπάλαρντ ξεκίνησε με την αμφιλεγόμενη θεωρία των δύο ερευνητών από το Πανεπιστήμιο Columbia, υπό την έννοια ότι η Μαύρη Θάλασσα είναι η πιο εμφανής απόδειξη του κατακλυσμού, αφηγήσεις από την Παλαιά Διαθήκη, και με πολλά άλλα ιερά κείμενα αρχαίων πολιτισμών.
    Ο Μπάλαρντ εξηγεί, περίπου 12.000 χρόνια πριν, ένα μεγάλο μέρος του κόσμου ήταν καλυμμένο με πάγο και η Μαύρη Θάλασσα ήταν μια μεγάλη λίμνη γλυκού νερού που περιβάλλονταν από γεωργικές εκτάσεις. Περίπου το 5600 π.Χ., όταν οι παγετώνες άρχισαν να λιώνουν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου υπερθέρμανσης του πλανήτη, μια τεράστια ποσότητα νερού άρχισε να πέφτει στους ωκεανούς, προκαλώντας τεράστιες πλημμύρες σε όλο τον κόσμο. «Ήταν η μητέρα όλων των πλημμυρών.»
    Την έρευνα του διάσημου ωκεανογράφου ακολουθεί μια μελέτη του 1997 από τον Ryan και Walter Pitman οι οποίοι, με βάση τα αρχαιολογικά και ανθρωπολογικά ευρήματα, εκτιμούν ότι διεύφευγαν καθημερινά «δεκαέξι κυβικά χιλιόμετρα του νερού» ενώ η πλημμύρα συνεχίστηκε για τουλάχιστον 300 ημέρες. Πλημμύρισαν περισσότερα από 60.000 χιλιόμετρα Γης και η στάθμη της λίμνης ανέβηκε εκατοντάδες μέτρα, προκαλώντας τη μαζική μετανάστευση πολλών ειδών σε όλη την Ευρώπη.
    Σύμφωνα με τη μελέτη των δύο ερευνητών, η δύναμη του νερού ήταν 200 φορές μεγαλύτερη από εκείνη του Νιαγάρα, παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά του. Τα αποτελέσματα υποστηρίζονται από χρονολόγηση άνθρακα και εικόνες που λαμβάνονται με υποβρύχιο σόναρ. Το συμπέρασμα είναι ότι η ιστορία της πλημμύρας του Νώε θα μπορούσε να βασίζεται σε αυτό το ιστορικό γεγονός.
    Πήγαμε στο μέρος για να ψάξουμε για στοιχεία της πλημμύρας, τα εδάφη ακόμα βυθίζονται εκεί, λέει ο Μπάλαρντ για το ABC News . Στην πραγματικότητα, η ομάδα βρήκε μια αρχαία βυθισμένη παραλία (περίπου 122 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Μαύρης Θάλασσας), η οποία είναι απόδειξη της αρχαίας πλημμύρας. Αναλύοντας τα όστρακα που βρέθηκαν υποβρύχια κατά μήκος της ακτής με την μέθοδο της χρονολόγησης του άνθρακα, ο Μπάλαρντ πιστεύει ότι η πλημμύρα μπορεί να έγινε γύρω από 5600 π.Χ.
    Ήταν ίσως ένα φοβερό γεγονός, λέει ο Μπάλαρντ. Σε μια στιγμή, σχεδόν 150 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα Γης βρίσκονται βυθισμένα, ακυρώνοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ζώα και φυτά. Πιθανόν αυτό το γεγονός ήταν η βιβλική ιστορία του Νώε.
    Στο βιβλίο της Γένεσης, ο Θεός θρηνεί για την ανθρώπινη διαφθορά και αποφάσισε να κατακλύσει τη Γη για να την ανανεώσει. Ο Θεός δίνει τις οδηγίες στον Νώε για να χτίσει τη θρυλική κιβωτό που θα διασώσει την οικογένειά του και αρκετά είδη ζώων. Στη Βίβλο, η Κιβωτός περιγράφεται ως μια μεγάλη δεξαμενή 300 πήχεις μήκος (περίπου 140 μέτρα).
    Εκτός από την ομάδα του Μπάλαρντ, μία άλλη ομάδα έχει βρει τα ερείπια ενός αρχαίου ναυαγίου. Είναι απίθανο να είναι η Κιβωτός του Νώε. Κατά τα τελευταία 200 χρόνια, φήμες και ισχυρισμοί παρατηρήσεων και ανακαλύψεων έχουν γίνει πολλές, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για να αποδείξουν την ύπαρξή της.
    Το ναυάγιο που ανακαλύφθηκε χρονολογείται από το 500 π.Χ., στην καρδιά της κλασικής εποχής, λέει ο Μπάλαρντ. Αλλά δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια.
    Ελπίζει επίσης να βρεί στοιχεία ανθρώπων της εποχής που είχαν παρασυρθεί από την πλημμύρα. Είναι ανόητο να σκεφτούμε ότι μπορούμε να βρούμε την κιβωτό, λέει ο Μπάλαρντ. Μπορούμε ίσως να βρούμε στοιχεία για τους ανθρώπους που έζησαν σε αυτόν τον τομέα, και τα χωριά τους που βρίσκονται τώρα κάτω από το νερό.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ