Πώς γίνεται κάθε φορά ένας συγκεκριμένος άνδρας να εμφανίζεται ανάμεσα στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων; Μια απίστευτη ιστορία που κατέληξε σε κακόγουστη φάρσα εξαπατώντας τα ΜΜΕ
Όσοι έχετε καλή μνήμη και θυμάστε εύκολα πρόσωπα, η φωτογραφία αυτού του άνδρα δε θα σας φαίνεται και τόσο άγνωστη. Και αυτό γιατί έχει κάνει, ουκ ολίγες φορές, το γύρο του διαδικτύου μέσω του twitter αλλά και μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, κάθε φορά που ένα τραγικό συμβάν λαμβάνει χώρα ανά την υφήλιο, κυρίως τρομοκρατικές επιθέσεις.
Όσοι έχετε καλή μνήμη και θυμάστε εύκολα πρόσωπα, η φωτογραφία αυτού του άνδρα δε θα σας φαίνεται και τόσο άγνωστη. Και αυτό γιατί έχει κάνει, ουκ ολίγες φορές, το γύρο του διαδικτύου μέσω του twitter αλλά και μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων, κάθε φορά που ένα τραγικό συμβάν λαμβάνει χώρα ανά την υφήλιο, κυρίως τρομοκρατικές επιθέσεις.
Πριν λίγες ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μοιράστηκαν τη φωτογραφία αυτού του άνδρα, ισχυριζόμενοι πως πρόκειται για ένα από τα 42 θύματα της δολοφονικής επίθεσης. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά, και αυτό γιατί η ίδια φωτογραφία είχε κυκλοφορήσει και μετά το δυστύχημα με το αεροσκάφος της EgyrtAir τον περασμένο μήνα. Και τότε εμφανιζόταν ανάμεσα στα θύματα της τραγωδίας με τους χρήστες να αναπαράγουν τη φωτογραφία του.
Και το σήριαλ έχει και συνέχεια. Φωτογραφίες του ίδιου άνδρα ανέβηκαν στα socail media και μετά το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ στις 12 Ιουνίου. Μάλιστα, η φωτογραφία του είχε συμπεριληφθεί και σε βίντεο των New York Timews για τα θύματα της επίθεσης. Και η λίστα δεν έχει τέλος καθώς ο ίδιος άνδρας εμφανίζεται θύμα τροχαίων ατυχημάτων.
Στις 19 Ιουνίου η φωτογραφία του ανέβηκε ξανά από εκατοντάδες χρήστες μόνο που αυτή τη φορά σε σχέση με τις προηγούμενες δεν τον εμφάνιζαν ως θύμα αλλά ως θύτη. Υποστήριζαν πως πρόκειται για αξιωματικό της αστυνομίας του Μεξικό που είχε δώσει εντολή στους αστυνομικούς να ανοίξουν πυρ κατά διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση σκοτώνοντας 8 από αυτούς.
Την απάτη αποκάλυψε ένας παρατηρητικός δημοσιογράφος του BBC που μετά τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για κάποιο από τα θύματα λέγοντας πως δεν ξέρει την ταυτότητά του ούτε μπορεί να προσδιορίσει πως ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το μυστήριο προσπάθησε να λύσει η ομάδα του observers.france24. που επικοινώνησε με τους διαχειριστές των προφίλ που ανέβαζαν συνεχώς τη φωτογραφία αποκαλύπτοντας μια ιστορία εκδίκησης. Οι συγκεκριμένοι χρήστες είπαν πως γνώριζαν τον συγκεκριμένο άνδρα προσωπικά, υποστηρίζοντας πως τους εξαπατούσε αποσπώντας τους χρηματικά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επειδή δεν κατάφεραν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια όπου προσέφυγαν εναντίον του αποφάσισαν να τον εκδικηθούν μ΄αυτό τον τρόπο. "Αποφασίσαμε να τον τιμωρήσουμε μ' αυτό τον τρόπο. Να καταστρέψουμε τη φήμη του. Θέλουμε όλος ο κόσμος να αναγνωρίζει το πρόσωπό του" φέρεται να είπε ένας από τους χρήστες.
"Η φωτογραφία μου είναι παντού. Ξεκίνησε σαν φάρσα από κάποιον μετά από μια δικαστική διαμάχη. Δεν το ανέφερα στις αρχές γιατί στο Μεξικό δεν βρίσκεις άκρη μ' αυτές τις υποθέσεις" δήλωσε ο ίδιος σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.
Πηγή: observers.france24
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.