• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

    Μυστηριώδης ήχος από το βυθό της θάλασσας τρομοκρατεί χωριό του Καναδά

    Ένα παράξενο σφύριγμα τρομοκρατεί ζώα και ανθρώπους σε χωριό του Καναδά, ενώ οι αρχές δηλώνουν ανίκανες να προσδιορίσουν την πηγή που παράγει τον ήχο.


    Κυνηγοί στο απομακρυσμένο χωριό Ιγκλούλικ, που βρίσκεται στο Νούναβουτ στο βόρειο Καναδά, βρίσκονται σε μεγάλη αμηχανία εξαιτίας ενός παράξενου ήχου που θεωρούν ότι προέρχεται από το βυθό της θάλασσας, αναφέρει το CBC News. Όπως αναφέρουν ακούγεται ένας απροσδιόριστος ήχος κάτι σαν «σφύριγμα» ή «μπιπ» από το περασμένο καλοκαίρι, το οποίο προέρχεται από τα νερά στα Στενά Φούρυ και Χέκλα, σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων από το χωριό τους.


    http://katohika.gr/wp-content/uploads/2016/11/1-1.jpg

    Ο Paul Quassa, ένα μέλος του τοπικού κοινοβουλίου, παραδέχεται ότι δεν γνωρίζουν την αιτία που προκαλεί αυτόν τον ήχο και τρομάζει τα ζώα. «Είναι μια από τις κύριες περιοχές κυνηγιού το καλοκαίρι και το χειμώνα», εξηγεί ο Quassa, «επειδή είναι ένας ανοικτός χώρος με νερό που περιβάλλεται από πάγους μαζεύει πολλά θαλάσσια θηλαστικά». Ωστόσο αυτό το καλοκαίρι δεν υπήρχαν καθόλου ζώα στην περιοχή εξαιτίας αυτού του παράξενου και μυστηριώδους ήχου.


    2

    Μέλη των περιβαλλοντικών οργανώσεων καθώς και κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζουν διαφορετικές εξηγήσεις για τον αινιγματικό ήχο, λέγοντας ότι προκαλείται από τα διερχόμενα πλοία ή ότι τον προκαλεί σκόπιμα η Greenpeace για να τρομάξει τα ζώα και να τα γλιτώσει από τους κυνηγούς. Ωστόσο, η οργάνωση απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές και ο Quassa παραδέχεται ότι δεν εντόπισαν «κάποιο σκάφος το οποίο να βύθισε το οποιοδήποτε αντικείμενο μέσα στο νερό».

    Μια άλλη υπόθεση επισημαίνει τις δραστηριότητες της μεταλλευτικής εταιρείας Baffinland, η οποία ερευνά με sonar στον γειτονικό κόλπο του Steensby. Ωστόσο, η εταιρεία με ανακοίνωσή της προς το CBC News, δήλωσε ότι δεν διαθέτει εξοπλισμό στο νερό.

    Οι τοπικές αρχές, αλλά και οι ένοπλες δυνάμεις του Καναδά, που επίσης ερευνούν την υπόθεση, παραδέχονται ότι μέχρι τώρα «δεν έχουν ιδέα» για το ποια είναι η πηγή του ήχου και για το ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες που ενδεχομένως θα προκαλέσει στην πανίδα της περιοχής.

    katohika.gr 
    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ