• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

  Δημοσκόπηση - βόμβα: Οργή λαού για το σύνολο των πολιτικών - 9 στους 10 λένε ότι η χώρα πάει σε λάθος δρόμο

  Γενικευμένη απογοήτευση για την πορεία της χώρας εκφράζουν οι Έλληνες στη δημοσκόπηση της Public Issue για το Νοέμβριο.

  Η δημοσκόπηση - κόλαφος για το πολιτικό σύστημα αποτελεί μήνυμα προς όλους για την κατάσταση της χώρας. Μήνυμα προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις.... γιατί ίσως είναι κοντά η στιγμή που ο κόσμος θα ξεσπάσει.
  Η έρευνα δείχνει την απογοήτευση των πολιτών με το σύνολο του πολιτικού κόσμου, καθώς 92% δηλώνει δυσαρεστημένο με το κυβερνητικό έργο, ενώ το 84% έχει αρνητική γνώμη για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.
  Στο ερώτημα πώς νιώθετε για την κατάσταση της χώρας, το 28% απάντησε οργή, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή - Μόνο το 14% απάντησε ότι θέλει τη σημερινή κυβέρνηση.
  Ειδικότερα, 9 στους 10 (ποσοστό 88%) θεωρούν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. Μόλις το 8% πιστεύει ότι ο ακολουθούμενος δρόμος είναι ο σωστός, ενώ στο ερώτημα πώς νιώθετε για την κατάσταση της χώρας, το 28% απάντησε οργή/αγανάκτηση, το 25% απογοήτευση και το 19% ντροπή. 
  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 45% θετικές γνώμες έναντι μόνο 24% του πρωθυπουργού. Στην ερώτηση καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 42% υποστηρίζει τον Κ. Μητσοτάκη ενώ 22% προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα.
  Τέλος στο ερώτημα «ποια είναι καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα», το 32% επιλέγει κυβέρνηση ΝΔ. Μόνο το 14% προτιμά τη σημερινή, ενώ η πλειοψηφία (52%) δηλώνει «καμιά από τις δύο». Στο ερώτημα αν χρειάζονται εκλογές, το 53% τάσσεται κατά και το 45% υπέρ.

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ