• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

  Αντιμετωπίζοντας τις άσχημες καταστάσεις

  Ανά πάσα στιγμή μέσα στην ζωή μας στον κόσμο αυτό, αντιμετωπίζουμε όλοι μας δυσάρεστες καταστάσεις.


  Μπορεί να είναι το βρίσιμο ενός οδηγού στο δρόμο, μια λογομαχία με κάποιον, το να μην γίνει κάτι που θέλαμε, το να χαλάσει κάτι που έχουμε, μια "σατανική" συγκυρία γεγονότων που ματαιώνει μια μας επιδίωξη μας ή οτιδήποτε άλλο άσχημο.
  Απ' όταν η δυσάρεστη κατάσταση (όποια κι αν είναι αυτή) βρεθεί μπροστά μας και γίνει γνωστή με οποιοδήποτε τρόπο στο μυαλό μας, μπορούμε να δράσουμε με δύο τρόπους.
  Ο πρώτος είναι, να κάνουμε εκείνη την στιγμή αυθόρμητα ό,τι μας έρθει. Μπορούμε να βρίσουμε και εμείς για παράδειγμα, να φωνάξουμε, να εξοργιστουμε για να ξεσπάσουμε με κάποιο τρόπο. Αυτό που επιλέγουν οι περισσότεροι δηλαδή.
  Ο δεύτερος είναι να μείνουμε σιωπηλοί για λίγο, να μην κάνουμε τίποτα και να σκεφτούμε χαλαρά, να προσπαθήσουμε να δουμε στο χαβαλέ ό,τι κι αν έγινε. Εξαρτάται σίγουρα και από την σοβαρότητα της κατάστασης, απο την στιγμή, απο τις σκέψεις μας και από τόσους
  άλλους παράγοντες αλλά τις περισσότερες φορές μπορεί να γίνει.
  Όταν βλέπουμε κάτι χαλαρά και στην πλάκα, τότε αντιδρούμε και εμείς χαλαρά. Ας προσπαθούμε να βλέπουμε μάλιστα το περιστατικό που συνέβη σε εμάς, μέσα από τα μάτια κάποιου τρίτου, που υποθετικά βρίσκόταν στο χώρο, ώστε να το βλέπουμε σαν απλοί παρατηρητές. Αυτόν τον συλλογισμό τον στερεί η ατσούμπαλη αυθόρμητη αντίδραση στις άσχημες καταστάσεις της ζωής.
  Η αυθόρμητη αντίδραση μας, ας είναι η σιωπή. Μέσα στην σιωπή μπορούμε να σκεφτούμε για το πώς θα δράσουμε ήρεμα, και δεν θα κάνουμε κάτι που ίσως το μετανιώσουμε λίγες στιγμές αργότερα. Μέσα στην σιωπή μπορούμε να ζυγίσουμε την κατάσταση και να παρατηρήουμε πράγματα που δεν θα παρατηρούσαμε αλλιώς.
  Παίξε το παιχνίδι που λέγεται ζωή.Όταν κάποιος σου μιλήσει άσχημα έχεις την ευκαιρία εσύ να του φερθείς όμορφα. Αν κάποιος σε στεναχωρέσει έχεις την ευκαιρία να τον συγχωρέσεις.Όταν κάποιος σου ζητήσει κάτι, έστω κι αν αυτό είναι αγγκαρεία, έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις κάποιον. Δές τα όλα με χαμόγελο,στο κάτω κάτω πολύ λίγο θα μείνουμε όλοι εδώ.
  Αυτοί που ελέγχουν τον κόσμο αυτό, οι αόρατοι υπηρέτες του Γιαχβέ, θέλουν να μας κάνουν να βγαίνουμε εκτός εαυτού, να φερόμαστε με τρόπο που δεν μας αρμόζει. Το ακριβώς αντίθετο είναι να φερόμαστε όπως είναι ο εαυτός μας, η ψυχή μας, δηλαδή με αγάπη. Προσπάθησε να μην στεναχωριέσαι από τις άσχημες καταστάσεις,να τις βλέπεις σαν παρατηρητής και τέλος να τις αξιοποιείς για καλό.
  Τότε είναι που δεν συσχηματίζεσαι τον ψεύτικο αυτό κόσμο και ενεργείς σαν αυτό που στα αλήθεια είσαι, ένας απλός περαστικός απ τον κόσμο αυτό. Οποιοδήποτε βάρος έχεις μετά φεύγει, αρκεί να ζητήσεις απο τον Χριστό να σου το πάρει και Εκείνος κανονίζει όπως πάντα!
  Το σκεπτικό των εχθρών είναι ότι κάποιος σου φέρεται άσχημα, εσύ φέρεσαι επίσης άσχημα, νευριάζετε, στεναχωριέστε. Η ανάμνηση του άσχημου γεγονότος μένει στο μυαλό σας. Απο τα νέυρα, τον θυμό, την στεναχώρια που έχετε και οι δύο, φέρεστε αντίστοιχα στους ανθρώπους γύρω σας, πιθανόν ξεσπώντας σε αυτούς ή μιλώντας τους απότομα ή μη κάνοντας κάτι που θα μπορούσατε για να δώσετε χαρά σε κάποιον.
  Δημιουργείται δηλαδή μια μικρή ή μεγάλη αλυσίδα αρνητικών συναισθημάτων. Το ίδιο συμβαίνει και όταν η άσχημη κατάσταση δεν αφορά άλλο άτομο αλλά μόνο εσένα, για κάτι που ήθελες να γίνει και δεν έγινε, για μία αδικία που σου έγινε απο κάποιον κτλ.
  Η δική μας δουλειά είναι να σπάμε την αρνητική αυτή αλυσίδα πριν δημιουργηθεί!
  Μας φέρθηκαν άσχημα; θα φερθούμε το δυνατόν ήρεμα και όμορφα στον άλλο. Έτσι και εμείς θα νιώθουμε γαλήνια και ο άλλος θα ηρεμήσει και αυτός και δεν θα υπάρξει συνέχεια που θα επιφέρει επιπλέον αρνητικά συναισθήματα, τα οποία θρέφουν τους ασώματους εχθρούς μας και τους δίνουν ενέργεια, αλλά και φθείρουν εμάς ψυχικά.
  Αυτό είναι το ένα που μπορούμε να κάνουμε, το άλλο είναι να δημιουργούμε εμείς αλυσίδες με θετικά συναισθήματα, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούν και οι εχθροί μας. Θα φερθούμε εμείς όμορφα για παράδειγμα σε κάποιο φίλο μας ή ακόμη και σε έναν απλό περαστικό στο δρόμο αν βρεθει η ευκαιρία. Θα του μιλήσουμε και θα ενεργήσουμε με τέτοιο τρόπο, ωστε να τον "ανεβάσουμε". Να του δώσουμε αυτό που ονομάζεται θετική ενέργεια. Μετά και αυτός,"ανεβασμένος" όπως θα είναι θα φερθεί αντίστοιχα σε κάποιον άλλον, ο άλλος σε άλλον και η αλυσίδα θα προχωρήσει.
  Το να δίνουμε αγάπη είναι η φύση μας άλλωστε, αυτό το απλό μας είπε και ο Χριστός να κάνουμε για όσο είμαστε εδώ, να απαλύνουμε τον πόνο των γύρω μας κάνοντάς τους ξέγνοιαστους απο τις διάφορες σκοτούρες που δίνει ο κόσμος αυτός. Είναι απόλυτα ανέξοδο και είναι αυτό που μας γεμίζει ώσπου να φύγουμε για τον κόσμο του φωτός, δίπλα στον Χριστό μας.
  ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
  R.DΕΛH

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ