• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2016

  Ο Πάπας βράβευσε Έλληνα Θεολόγο από το ΑΠΘ – Διαβάστε γιατί

  Στο πλαίσιο της Πανθρησκείας

  επιχειρείται η σημερινή Ελληνοορθοδοξία να ταυτιστεί με τις απόψεις του Βατικανού και όλοι οι χριστιανοί μαζί με τις υπόλοιπες θρησκείες να ενωθούν σ ένα δόγμα που θα υμνεί τον παγκόσμιο ηγέτη.
  Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Πάπας Φραγκίσκος εξήρε την… έρευνα Θεολόγου από την Ελλάδα για τον «πλούτο της συνάντησης μεταξύ της σκέψης Ράτσινγκερ με την ορθόδοξη θεολογία».
  Ο καθηγητής που προέρχεται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ο ένας εκ των νικητών του φετινού βραβείου Ράιζινγκερ του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου.
  Το βραβείο, σύμφωνα με δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου δίνεται «ως ένδειξη της ευγνωμοσύνης της Εκκλησίας σε μελετητές και καθηγητές που έχουν ξεχωρίσει για την επιστημονική έρευνα τους στο θεολογικό τομέα».
  Μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχάρη τους νικητές του βραβείου Ράτσινγκερ 2016,  μονσινιόρ  Biffi, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο σε αναγνώριση της καριέρας του ως «μεγάλος θεολόγος», και του Έλληνα καθηγητή Κουρουμπελέ για το έργο του στην εξερεύνηση του «πλούτου της συνάντησης μεταξύ της σκέψης του Ράτσινγκερ και της ορθόδοξης θεολογίας».
  Τα σχόλια δικά σας…

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

  Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

  ΔΙΑΦΟΡΑ

  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

  Από το Blogger.

  ΣΕΝΑΡΙΑ