• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

    Καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλακή για την εγκατάσταση μιας ανεμογεννήτριας στο σπίτι του

    Η απόφαση του Jay Nygard να εγκαταστήσει μία ανεμογεννήτρια στην ιδιοκτησία του τον έβαλε φυλακή.

    Είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ποινικοποιήσει τη διαβίωση κατά το δοκούν και υπονομεύει τα δικαιώματα των ιδιοκτητών ακινήτων.

    Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς και πολλές πολιτείες έχουν πατάξει τα ατομικά δικαιώματα ιδιοκτησίας και την άνετη διαβίωση εδώ και κάποιο διάστημα. Χάρη στην εφαρμογή της Ατζέντας 21, είναι πλέον παράνομο σε μέρη των ΗΠΑ να έχουν κήπο, να συλλέγουν το νερό της βροχής οι ιδιοκτήτες ή να ζήσει κάποιος εκτός συστήματος.
    Μπορείτε ακόμη και να συλληφθείτε μέσα στο σπίτι σας, επειδή διαμαρτύρεστε για την εγκατάσταση ενός αγωγού για τον οποίο ποτέ δεν συναινέσατε. Το "σύστημα" σε γενικές γραμμές, επιθυμεί να αποτρέψει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού από το να είναι ανεξάρτητο και αυτάρκες.
    Παράδειγμα του πολέμου της αμερικάνικης κυβέρνησης στους ιδιώτες γαιοκτήμονες είναι η εξαετής νομική μάχη ενός ανθρώπου από τη Μινεσότα  που είχε μια ανεμογεννήτρια στην ιδιοκτησία του. Το πρόβλημα ξεκίνησε για τον Jay Nygard όταν εγκατέστησε μια ανεμογεννήτρια ύψους 29 ποδών δίπλα στο σπίτι του, το 2010. Ο Nygard είναι ο ιδιοκτήτης της Go Green Energy, μιας εταιρείας που παράγει μινιατούρες ανεμογεννητριών, καθώς και την ανεμογεννήτρια της ίδιας μάρκας που εγκατέστησε κοντά στο σπίτι του.
    Κάποιος μπορεί να υποθέσει ότι εγκατέστησε την ανεμογεννήτρια για να επωφεληθεί από τα προϊόντα που πωλεί για τα προς το ζην. Αρχικά, τα νομικά ζητήματα προέκυψαν όταν οι γείτονες παραπονέθηκαν, λέγοντας ότι η ανεμογεννήτρια του Nygard ήταν "μια αηδία".
    Ένας από τους γείτονές που τον μήνυσε δήλωσε, ότι η δυσάρεστη όψη της ανεμογεννήτριας εξαφάνισε "την ελευθερία του και την απόλαυση" της περιουσίας του.
    Ο Nygard πολέμησε τα δικαστήρια, που τον διέταξαν να βγάλει την ανεμογεννήτρια περισσότερες από μία φορά, εδώ και χρόνια. Αν και ο ίδιος αντιστάθηκε, τελικά υπέκυψε στην πίεση κι αφαίρεσε την ανεμογεννήτρια. Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για την πόλη που απαίτησε επίσης να αφαιρεθεί η βάση από τσιμέντο. Παρά το γεγονός ότι οι τρεις μηχανικοί, δήλωσαν ότι η κατάργηση της βάσης θα προκαλέσει δομικές ζημιές στο σπίτι του Nygard, η πόλη συνέχισε να απαιτεί την απομάκρυνσή της.
    Σύμφωνα με τον γιο του Nygard, αυτός προσπάθησε ακόμη και να προσθέσει έναν όρο στο συμβόλαιο του σπιτιού λέγοντας, ότι όταν το σπίτι κατεδαφιστεί πρέπει να αφαιρεθεί και η βάση. Κατάφερε να αφαιρέσει το 50% της βάσης, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ζημιάς στο σπίτι της οικογένειάς του. Παρά τις προσπάθειές του, όμως ο Nygard τελικά τιμωρήθηκε με έξι μήνες φυλάκιση για την αποτυχία του να αφαιρέσει το 100% της βάσης

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ