• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

    Ο Γιώργος Κατρούγκαλος καλοπερνά με κρέας των 13 ευρώ το... γραμμάριο, ενώ ο κόσμος πεινάει!

    Της Ματίνας Σπυροπούλου,
    ένθετο secret - εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

    Την προηγούμενη Πέμπτη το βράδυ και πριν καλά-καλά περάσουν 24 ώρες από την κρίσιμη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε αναμφισβήτητα έντονο πολιτικό αντίκτυπο, και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών για τα εργασιακά, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, αποφάσισε να αποτραβηχτεί από την ένταση των ημερών και να χαλαρώσει, απολαμβάνοντας ένα πολυτελέστατο δείπνο σε γνωστό μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας.

    Εκεί βρέθηκε και ο φακός του «S», που απαθανάτισε το υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος να δειπνεί με καλή παρέα και… καλή διάθεση.

    Τι κι αν η απόφαση του ΣτΕ έκρινε πως ο νόμος του Νίκου Παππά, είναι αντισυνταγματικός; Τι κι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έμεινε και πάλι εκτεθειμένη, να προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα; Τι κι αν οι εκπρόσωποι των δανειστών βάζουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νέα μέτρα;

    Ο κ. Κατρούγκαλος δεν φαίνεται να χάνει την όρεξή του, πράγμα που αποδείχτηκε και από το διόλου λιλιπούτειο γεύμα που απόλαυσε μαζί με φίλους και συνεργάτες του στο εστιατόριο «Vezene», στην περιοχή του Hilton. Πληθώρα πιάτων, κυρίως με κρέας, αλλά και ακριβό, καλό κρασί συνόδευσαν τις συζητήσεις του υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους, με τους συνεργάτες του όλη τη βραδιά.

    Μόνο κάποια τηλεφωνήματα διέκοψαν προσωρινά την κουβέντα τους, αλλά και αυτά δεν είχαν μεγάλη διάρκεια.

    Ο ίδιος με το γνωστό, επιτηδευμένο ντύσιμό του, φορώντας τη χαρακτηριστική γραβάτα και το ποσέτ του σε αποχρώσεις του έντονου κόκκινου, φαινόταν αρκετά ευδιάθετος και ορεξάτος, αφού δοκίμασε όλα τα πιάτα, δείχνοντας εμφανώς την αδυναμία του στο τελευταίο πιάτο, που ολοκλήρωσε το δείπνο τους…

    ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ

    Ο λόγος για το γλυκό-υπερπαραγωγή, που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, το θηριώδες Deal Closer. Το οποίο μάλιστα τον ενθουσίασε τόσο με την εμφάνιση και τη γεύση του, που δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και, αφού το σχολίασε με όλους στο τραπέζι, το απαθανάτισε με το κινητό του τηλέφωνο.



    Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό «βουνό» από παγωτό, σοκολάτα, μπισκότα, ξηρούς καρπούς και butterscotch, που σίγουρα λόγω του μεγέθους του δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Πέρα, όμως, από το γλυκό, στο τραπέζι του έφτασαν τα καλύτερα -και ακριβότερα, όπως υποστηρίζουν οι τακτικοί θαμώνες του «Vezene»- πιάτα του μαγαζιού, τα οποία τίμησαν δεόντως όλοι ανεξαιρέτως.

    Tο μοναδικής γεύσης μοσχαρίσιο κρέας Wagyu που γεύτηκαν οι καλεσμένοι του κ. Κατρούγκαλου έρχεται από την Ισπανία και το δοκίμασαν σε διάφορες κοπές, όπως το ζουμερό λεπτό skirt, το παχύ onglet και το flank.



    Αξίζει να αναφερθεί ότι γεύτηκαν και κρέας του οποίου το κόστος αγγίζει τα 13 ευρώ ανά γραμμάριο… Προφανώς ο κύριος Κατρούγκαλος είναι αποφασισμένος να στηρίξει την οικονομία και τις επιχειρήσεις του τόπου μας, δίνοντας το... καλό παράδειγμα και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό προκειμένου να φάει!

    Αλλωστε, με τα πιάτα (τα οποία κοστίζουν λίγο περισσότερο από 40 ευρώ το καθένα) να πηγαινοέρχονται και τα ποτήρια με το κρασί (πάντα μπουκάλι και πάντα το καλύτερο) να μην αδειάζουν ποτέ, ο λογαριασμός φούσκωσε για τα καλά και ξεπέρασε κατά πολύ τον βασικό μηνιαίο μισθό ενός εργαζόμενου που το κυβερνητικό στέλεχος ως υπουργός Εργασίας είχε ορίσει ως… βιώσιμο!

    «Στην υγειά των συνταξιούχων» ακούστηκαν να λένε ορισμένοι θαμώνες χαμηλόφωνα σχολιάζοντας το δείπνο του κυβερνητικού στελέχους.

    Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πολύ συχνά επιλέγει να φάει έξω με συνεργάτες και φίλους του, και μάλιστα το κέντρο της Αθήνας είναι πάντα στις πρώτες επιλογές του. Αλλωστε, οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο λαμβάνουν χώρα σε αυτές τις περιοχές. Το συγκεκριμένο μαγαζί, δε ,είναι ένα από τα στέκια του, αφού η νεοϋορκέζικη αύρα του φαίνεται ότι ταιριάζει στο μποέμ προφίλ του, με τον κ. Κατρούγκαλο να συνοδεύει συχνά τα γεύματά του με συζητήσεις, ακόμα και για φλέγοντα ζητήματα.


    «Αριστερός» με ακριβές συνήθειες

    Μπορεί οι αριστεροί σύντροφοι του κυρίου Κατρούγκαλου από τον ΣΥΡΙΖΑ να μη συχνάζουν σε τέτοια μαγαζιά και να προτιμούν τα εναλλακτικά στέκια, αλλά εκείνος δεν προδίδει τις αγαπημένες του συνήθειες.

    Παρόλο που δηλώνει «αριστερός» από τα 15 του, τα 53 του χρόνια τον βρίσκουν μάλλον με πιο αριστοκρατικές συνήθειες, όπως το ακριβό φιλέτο και το καλό κρασί.

    Αλλωστε, η γραβάτα και το μαντιλάκι στο πέτο δύσκολα εναρμονίζονται με κάτι λιγότερο πολυτελές....


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ