• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

    Αχρήματη κοινωνία

    Χωρίς καμιά εξαίρεση όλοι οι πολιτικοί μας, σπεύδουν να υποστηρίξουν την αναγκαιότητα της αχρήματης κοινωνίας.

    Φυσικά το πρώτο που προτάσουν είναι το μαύρο χρήμα, που εύκολα μέσω των μετρητών ξεφεύγει από τα ταμεία του κράτους. Λιτότητα λόγω κακοδιαχείρισης, μνημόνια και ατελείωτα δάνεια που όμως "αν η φοροδιαφυγή μηδενιζόταν θα είμασταν μια χαρά" μας λένε. Δηλαδή βεβαιώνουν δήθεν ότι για όλα φταίει η φοροδιαφυγή.

     Το λάθος τους είναι ότι η φοροδιαφυγή είναι αποτέλεσμα των εξωφρενικών φόρων και εισφορών σε ασφαλιστικά ταμεία και όχι το ανάποδο. Όταν ο κόσμος που προσπαθει να επιβιώσει του ανταγωνισμού έχει και το κράτος πεινάλα που διεκδικεί τα πάντα τότε όλο και περισσότεροι θα γυρίσουν εντελώς την πλάτη και δεν θα κόβουν αποδείξεις προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα μαύρα με μετρητά.
     Τα εστιατόρια πολύ απλά αφού είδαν τον ΦΠΑ να διπλασιάζεται από το 13% επί Σαμαρά σε 24% επί Τσίπρα πλέον δεν κόβουν αποδείξεις. Του χρόνου που θα πρέπει πέρα από φόρους (γύρω στο 30-40%) με επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές 30% είναι δυνατόν η φοροδιαφυγή να μην εκτοξευθεί ;
    Φυσικά οι εφορίες θα στείλουν τα κλιμάκια να ελέγξουν αλλά το πιθανότερο είναι ότι απλά περισσότεροι εφοριακοί θα εισπράξουν και εκείνοι μαύρο χρήμα αφού και οι δικοί τους μισθοί έχουν συρρικνωθεί επί εποχής περήφανης διαπραγμάτευσης, αξιοπρεπούς διαβίωσης και λιτού βίου..
    Οπότε αφού έχουμε το πρόβλημα την λιτότητα τα δάνεια τα μνημόνια όλα τα ξεπουλήσαμε όσο όσο και διατηρούμε το κράτος φαγάνα χωρίς καμιά λογική υπέρ της ανάπτυξης που όποτε και σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ήρθε μόνο με μείωση φόρων, τί μένει να κάνουμε;
     Σε αυτό όλοι οι επαγγελματίες πολιτικοί συμφωνούν και συνιστούν χωρίς δεύτερη σκέψη αχρήματη κοινωνία...Έτσι θα μας ξεσκίσουν άνετα στους φόρους χωρίς να μπορεί να κουνηθεί οποιοσδήποτε ούτε χιλιοστό. "Δίκαιο πολύ δίκαιο" θα αλλάξουν τα πλήθη των ανέργων, των συνταξιούχων, των υπαλλήλουν αργόμισθων δημοσίου αλλά και ιδιωτικού τομέα.
     Κανείς δεν θα σκεφτεί την απλή εξίσωση αύξηση φόρων ίσον αύξηση φοροδιαφυγής. "Εξαφανίζουμε λοιπόν την φοροδιαφυγή με την κατάργηση των μετρητών και λύσαμε το πρόβλημα" απαντούν οι κοντόφθαλμοι μια ζωή πολιτικάντιδές μας.
     Μάλιστα και τι γίνεται με την εξίσωση ;
    Αύξηση φόρων ίσον αύξηση ανέχειας, κλείσιμο επιχειρήσεων, υπανάπτυξη, ανεργία. Στο τέλος όλοι θα κλείσουν και θα συνωστίζονται στα συσσίτια μέχρι να έρθει η επόμενη παγκόσμια λύση αξιοπρέπειας λιτού αλλα χορτάτου βίου.. ποιος άλλος από τον Αντίχριστο. Με το σφράγισμα θα έχεις το δικαίωμα να αγοράσεις τρόφιμα για τα παιδιά σου και σένα. Πούλα την ψυχή σου και φάε.
     Ακόμα τα πράγματα δεν έχουν φτάσει σε καταστάσεις ακραίας μιζέριας. Αλλά ακόμη και τώρα που απλά είναι η συνειδητοποίηση της αρχής των δύσκολων εποχών που έρχονται, αν πας λοιπόν και ρωτήσεις τους περισσότερους για την κατάργηση μετρητών εφόσον δεν βγάζουν και οι ίδιοι μαύρο χρήμα θα σου πουν βεβαίως να καταργηθεί.
     Πρώτα πρέπει να πέσουν οι φόροι και οι εισφορές τότε και μόνο τότε οι επιχειρήσεις θα αυξηθούν και θα σταματήσουν να κλείνουν, επιπλέον θα προσλάβουν κόσμο για να μειωθεί η ανεργία και περισσότερο χρήμα θα πέσει στην αγορά και ένας αέναος θετικός κύκλος ανάπτυξης θα ξεκινήσει.

    Αν οι φόροι δεν μειωθούν ότι και να κάνεις το πολύ πολύ να κλείσεις όσες επιχειρήσεις έχουν έσοδα από μαύρο χρήμα και όσοι βρίσκουν μια δουλεία να βγάλουν τα προς το ζην θα στρέξουν και εκείνοι στα συσσίτια.
    Όχι βέβαια δεν ειναι καλό η φοροδιαφυγή. Είναι και αθέμιτο και άδικο. Όμως το πρόβλημα είναι οι ασφυκτικοί φόροι. Το αίτιο είναι οι φόροι και αποτέλεσμα είναι η μιζέρια, η ανεργία και η φοροδιαφυγή.
     Ας σκεφτούμε και το άλλο, αν είχαμε capital controls το καλοκαίρι του 2015 με αχρήματη κοινωνία τι θα γινόταν στα ΑΤΜ ; Χάος είναι η πιο αισιόδοξη απάντηση. Γιατί πολύ απλά ακριβώς επειδή ακόμα υπήρχαν τα μετρητά ο περισσότερος κόσμος είχε φροντίσει να υπάρχουν κάποια χρήματα μετρητά στην άκρη και μπορούσαν να ικανοποιήσουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Αν δεν τα είχαν θα γινόταν απλά πανικός. Πλήρης κατάρρευση. Θα είχαμε σκηνές Αργεντινής γιατί οι ουρές θα ήταν δεκαπλάσιες τα ΑΤΜ δεν θα έφταναν και κανείς δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί. Εδώ αν υπάρξει απλά η υπόνοια να υπάρξει έλλειψη σε κάποιο προϊόν όλοι τρέχουν σαν κατοχικοί να γεμίσουν τα καρότσια στα σουπερμάρκετ.
     Τελευταίο αφήσαμε το σημαντικότερο γιατί πράγματι σπεύδουν όλοι παγκοσμίως να μας πείσουν για το καλό της αχρήματης κοινωνίας. Γιατί πολύ απλά με αχρήματη κοινωνία και περασμένα όλα μας τα στοιχεία σε ένα ψυχρό κομπιούτερ μαζί με τις πιστωτικές μας μονάδες ανά πάσα στιγμή με ένα κλικ εξαφανίζονται όλα μας τα χρήματα. Τι θα κάνετε τότε θα πάτε να διαμαρτυρηθείτε ποιός και γιατί σας τα έκλεψε; Και αν αυτός που τα έκλεψε είναι το αυριανό παγκόσμιο κράτους του Αντιχρίστου τι θα κάνει όποιος δεν θέλει να πάρει το σφράγισμα; Πολύ απλά όταν καταργηθούν τα μετρητά το κράτος του Αντίχριστου είναι πολύ κοντά. Μονο με αχρήματη κοινωνία μπορεί να αναγκάσει τους πάντες στο βωμό των υλικών απολαύσεων αλλά και επιβίωσης να τον προσκυνήσουν.
     Είμαστε λοιπόν σίγουροι ότι άλλο ένα ψέμμα των πολιτικών για το "καλό μας" είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται ;
    Βελισάριος

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ