• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

    Το ρομπότ-δολοφόνος που εξουδετέρωσε τον ελεύθερο σκοπευτή στο Ντάλας

    Για πρώτη φορά η αμερικανική αστυνομία έκανε χρήση ρομπότ-βόμβας για την εξουδετέρωση του 25χρονου Μάικα Ξαβιέ Τζόνσον λίγη ώρα αφότου είχε εκτελέσει πέντε αστυνομικούς στο Ντάλας.

    Οι αμερικανικές αρχές πυροδότησαν με τηλεχειριστήριο ρομπότ-βόμβα για να σκοτώσουν ύποπτο, με τον διοικητή της αστυνομίας του Ντάλας, Ντέιβιντ Μπράουν, να τονίζει πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή από τη χρήση του MARCbot.
    «Δεν είχαμε άλλη επιλογή, από τη χρήση του ρομπότ-βόμβας και την τοποθέτηση μηχανισμού ώστε να εκραγεί εκεί που βρισκόταν ο ύποπτος. Οι άλλες επιλογές θα έθεταν σε κίνδυνο τους αστυνομικούς. Ο ύποπτος είναι νεκρός ως αποτέλεσμα της πυροδότησης της βόμβας», είπε ο Μπράουν.
    «Ναι, είναι η πρώτη χρήση ρομπότ με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε από την άλλη, ο Πίτερ Σίνγκερ, επικεφαλής τεχνολογικής συμβουλευτικής εταιρίας και συγγραφέας βιβλίων για τη χρήση ρομπότ σε εμπόλεμες ζώνες.
    Μπορεί ανάλογα ρομπότ να χρησιμοποιούνται συχνά από τις αστυνομικές αρχές, αλλά μόνο για την εξουδετέρωση ύποπτων αντικειμένων. Πλέον, όμως, τα ρομπότ... ρίχνονται στη μάχη σκοτώνοντας.
    Μάλλον πρόκειται για το ξημέρωμα μιας πολύ δυσοίωνης κατάστασης..

    el.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ