• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

    Πρωτοφανής "φοροκαταιγίδα" μέχρι τέλος του έτους!

    Τα ελληνικά νοικοκυριά θα στάξουν "αίμα" τους επόμενους μήνες.

    Δεν τελειώνει ο Γολγοθάς για χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά που μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα πρέπει να κληθούν να καταβάλουν φόρους τουλάχιστον 7δισ. ευρώ!
    Μέσα σε αυτό το πακέτο φυσικά και συνοπολογίζονται και τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν πριν από λίγες βδομάδες, αλλά και τα μέτρα του περασμένου Αυγούστου. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για την ελληνική μεσαία τάξη. 
    Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση είναι όσοι φορολογούμενοι λάβουν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς καλούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος έως τα τέλη Ιουλίου. Από αυτόν το μήνα και ιδιαίτερα το φθινόπωρο, η καταβολή φόρων θα είναι το κύριο μέλημα χιλιάδων φορολογουμένων (μισθωτών, συνταξιούχων και επιχειρηματιών), με τη ΓΓΔΕ να υπολογίζει ότι θα πρέπει να εισπραχθεί από τα κρατικά ταμεία ένα ποσό της τάξης των 7δισ. ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι φέτος στα εκκαθαριστικά έχουν ενσωματωθεί πέντε φόροι, ήτοι 1) ο φόρος εισοδήματος, 2) η προκαταβολή φόρου, 3) η ειδική εισφορά αλληλεγγύης,4) το τέλος επιτηδεύματος και 5) ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.
    Στο "πάρτι" αυτό των φόρων έρχεται να προστεθεί και ο αυξημένος ΕΝΦΙΑ, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί περί τα τέλη Σεπτεμβρίου και τη Δεύτερη έως και τον Ιανουάριο του 2017. 
    Όλα αυτά μάλιστα ενώ την ίδια στιγμή κυβέρνηση και ελληνική διαπραγματευτική ομάδα έχουν να διαχειριστούν μια νέα ακόμη δυσκολότερη αξιολόγηση τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, με έμφαση τα εργασιακά.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ