• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

    Σκληρή η αντεπίθεση της Μαύρης Αδελφότητας στα σχέδια της Λευκής να φέρει την Πανθρησκεία

    Σε συνέντευξή του στην Πράβδα ο ορθόδοξος δημοσιογράφος Victor Saulkin δηλώνει πως τα αποτελέσματα από την Ορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη δείχνουν ότι
    "το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέτυχε να οδηγήσει όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες κάτω από το χέρι του λεγόμενου Οικουμενικού Πατριάρχη", επισημαίνοντας την αποτυχία του αντίπαλου στρατοπέδου των λεγόμενων Οικουμενιστών που εκφράζουν τη θέληση της Λευκής Αδελφότητας για προώθηση της Πανθρησκείας.



    Μάλιστα γίνεται ακόμη πιο αιχμηρός λέγοντας ότι :

    "Στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο, δεν ταιριάζει ο Οικουμενικός τίτλος."

    και συνεχίζει :

    "Ακόμη και οι άνθρωποι που δεν πηγαίνουν στην εκκλησία γνωρίζουν ότι το Φανάρι είναι απλά μια γειτονιά στη σημερινή Κωνσταντινούπολη."

    Τονίζει επίσης ότι είναι και Τούρκος υπήκοος, οπότε οι ορθόδοξοι διατηρούν επιφυλάξεις για τις προθέσεις του και συνεχίζει λέγοντας ότι η Ρωσική εκκλησία έχει πλήθος μαρτύρων και Αγίων που την δοξάζουν και την κάνουν μεγάλη και ο Πατριάρχης Κύριλλος έχει 120 εκατ. ποίμνιο, υπονοώντας ότι έχει πολύ περισσότερο ποίμνιο, σε σχέση με μερικές ενορίες στην Κωνσταντινούπολη, του Τούρκου υπηκόου οικουμενικού Πατριάρχη.

    Δεν παραλείπει να αναφερθεί στο ταξίδι του Πούτιν στο Άγιο Όρος λέγοντας:

    "Όλος ο κόσμος μπόρεσε να δει πώς καλωσόρισαν τον Πρόεδρο Πούτιν και τον Πατριάρχη Κύριλλο στο Άγιον Όρος. Οι ηγούμενοι των δέκα μοναστηριών του Όρους καλοσώρισαν τον Ρώσο προέδρο σαν αυτοκράτορα. Ο Πούτιν κάθισε στο θρόνο του βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου, κι όποιος μπορούσε να το δει, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του Πούτιν, ενθουσιάστηκε. "

    Δήλωση που δικαιώνει τον Δ.Λιακόπουλο όταν είπε πως η επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιο Όρος θα χρησιμοποιηθεί για εσωτερική κατανάλωση στη Ρωσία και για την προώθηση της πολιτικών σχεδίων του Πούτιν, που εκφράζει την Μ. Αδελφότητα.

    Ο Victor Saulkin επιτίθεται ενάντια στον οικουμενισμό λέγοντας πως είναι αίρεση των αιρέσεων:

    "Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να διαιρέσουν την Εκκλησία μας, αλλά είμαστε κατά του Οικουμενισμού. Πιστεύουμε ότι ο Οικουμενισμός είναι αίρεση όλων των αιρέσεων. Οι Ορθόδοξοι ποτέ δεν θα το δεχτούν. Όλοι θα ήθελαν να δουν την εκκλησία μας να φεύγει από το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών, το συντομότερο δυνατό."

    Και τελειώνει λέγοντας πως: "Όσο πιο σκληρά η Ρωσία προσπαθεί να ξεφορτωθεί τη δύναμη της φιλελεύθερης σέκτας και όλα τα είδη των άθεων παγκοσμιοποιητών, τόσο πιο γρήγορα η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα ανακυρήξει τον εαυτό της ως την εκκλησία της Τρίτης Ρώμης." μιλώντας ξεκάθαρα για ένα ορθόδοξο Βατικανό.

    Η κόντρα μεγενθύνεται ανάμεσα στις αδελφότητες και το καλύτερο πεδίο για να κορυφώσουν την αντιπαράθεσή τους είναι αυτό της θρησκείας.

    liakonews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ