• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

    Στον Γαλαξία μας υπάρχουν τουλάχιστον 361 ευφυείς πολιτισμοί

    Εξωγήινοι πολιτισμοί ευφυών πλασμάτων υπάρχουν και μπορεί μάλιστα να είναι χιλιάδες, έχουν υπολογίσει ειδικοί επιστήμονες.
    Η ανακάλυψη, τα τελευταία χρόνια, χιλιάδων πλανητών εκτός του ηλιακού μας συστήματος, επαναπροσδιόρισε τον αριθμό των μορφών ζωής που είναι στατιστικά πιθανό να υπάρχουν στο Διάστημα.
    Από το 1988 έχουν ανακαλυφθεί μέχρι τώρα πάνω από 3.437 εξωπλανήτες σε 2.571 πλανητικά συστήματα. Έτσι, οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 361 ευφυείς πολιτισμοί στον Γαλαξία μας, ενώ ο αριθμός τους μπορεί να φθάνει και τις 38.000.
    Μολονότι οι ερευνητές ανακοινώνουν συχνά συνολικές εκτιμήσεις για την πιθανότητα να υπάρχει στο σύμπαν ευφυής ζωή πέραν των ανθρώπων, η διαδικασία αυτή βρίθει εικασιών.
    «Υπολογίζουμε την άγνοιά μας», λέει ο Duncan Forgan, ερευνητής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου που έκανε τον υπολογισμό. Προχώρησε στην προσομοίωση ενός γαλαξία ο οποίος μοιάζει με τον δικό μας και ανέπτυξε ηλιακά συστήματα βάσει όσων γνωρίζουμε σήμερα από τους λεγόμενους εξωπλανήτες που έχουμε ανακαλύψει στη γαλαξιακή γειτονιά μας.
    Στη συνέχεια βάσει αυτών των προσομοιώσεων εξωγήινων κόσμων ανέπτυξε διαφορετικά σενάρια.
    Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, είναι δύσκολο να σχηματιστεί ζωή, αλλά εύκολο να αναπτυχθεί: στην περίπτωση αυτή, θα υπήρχαν στον γαλαξία 361 ευφυείς πολιτισμοί.
    Σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο, η ζωή σχηματίστηκε εύκολα, αλλά δυσκολεύτηκε να αναπτύξει ευφυΐα.
    Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Duncan Forgan υπολόγισε ότι θα υπήρχαν 31.513 άλλες μορφές ζωής. Με το τελευταίο σενάριο εξέτασε την πιθανότητα να πέρασε η ζωή από τον έναν πλανήτη στον άλλον μέσω συγκρούσεων αστεροειδών- μια δημοφιλής θεωρία για την προέλευση της ζωής στη Γη. Η προσέγγιση αυτή έδειξε ότι θα υπήρχαν 37.964 ευφυείς πολιτισμοί.

    pyli-apokalypseis

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ