• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

    Τουρκία: Τα καταστήματα πωλούν σαμπρέλες για σωσίβια σε πρόσφυγες (ΒΙΝΤΕΟ)

    Εμπόριο ελπίδας στη Σμύρνη

    Η κάμερα του euronews βρέθηκε στη Σμύρνη. Η πάλαι ποτέ εβραϊκή συνοικία της ιστορικής πόλης αποτελεί σημείο συνάντησης των διακινητών με τους πρόσφυγες (δείτε το βίντεο)…
    ... και τους μετανάστες.


    Η πραμάτεια κάποιων εμπόρων εκεί είναι τα σωσίβια. Μετατρέπουν την ανθρώπινη απελπισία σε μια ιδιαίτερα επικερδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Οι καταστηματάρχες αρνούνται να μιλήσουν στον ανταποκριτή του euronews, όχι όμως και οι κάτοικοι, που βλέπουν καθημερινά αυτές τις εικόνες.

    «Τις τελευταίες εβδομάδες είναι αρκετοί οι Σύροι που μας αποχαιρετούν. Το 90% από αυτούς όμως, δεν μπορούν να φύγουν. Γυρίζουν και λένε πως δεν τα κατάφεραν γιατί η Γερμανία δεν τους δέχεται πια ή γιατί ο καιρός είναι κακός. Υπάρχουν πολλοί που σχεδιάζουν να φύγουν το καλοκαίρι», δήλωσε ένας κάτοικος της Σμύρνης.

    Αρκετοί διαμένουν στα φθηνά ξενοδοχεία της περιοχής. Δεν περιμένουν μόνο οι Σύροι το ταξίδι στην Ευρώπη. Στην Σμύρνη βρίσκονται αρκετοί Αφγανοί, Iρακινοί και Λίβυοι.

    Ο ανταποκριτής του euronews, Μπόρα Μπαϊρακτάρ, μεταδίδει: «Η δραστηριότητα των διακινητών στην συνοικία Μπασμανέ έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα. Οι τουρκικές αρχές λαμβάνουν μέτρα. Η επίδραση των μέτρων αυτών όμως, θα φανεί κυρίως το καλοκαίρι».


    karfotiko

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ