• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

    Ανάπτυξη της τηλεμεταφοράς (βίντεο)

    Γερμανοί φυσικοί επιστήμονες έχουν αναπτύξει μια μέθοδο τηλεμεταφοράς σε μικρές αποστάσεις, αναφέρει ο Alexander Szameit του Πανεπιστήμιο Friedrich Schiller σε δελτίο Τύπου στην Ιένα. Χρησιμοποίησαν μια σειρά από δέσμες λέιζερ για τη μετάδοση πληροφοριών.Η τηλεμεταφορά βασίζεται στη νευτώνεια φυσική, αν και ο μηχανισμός της διαφέρει από τη φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων.

    "Υπάρχουν στοιχειώδη σωματίδια, όπως τα ηλεκτρόνια και τα ελαφρά σωματίδια σε χωροταξική κατάσταση. Μέσα σε ένα τέτοιο σύστημα σε πολλαπλές τοποθεσίες, είναι δυνατή η μετάδοση πληροφοριών από το ένα σημείο στο άλλο χωρίς απώλεια χρόνου.
    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ακτίνες λέιζερ μπορούν να αλληλεπιδρούν σε ένα κλασικό επίπεδο χρησιμοποιώντας ειδικές πολωτικές πλάκες που περιστρέφονται με μια ορισμένη ταχύτητα. Μια ειδική συσκευή χρησιμοποιείται για τη μετάδοση πληροφοριών από τη μία δέσμη στην άλλη.
    Η πράξη της τοπικής τηλεμεταφοράς μπορεί να είναι δυνατή μόνο σε μικρές αποστάσεις,και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τηλεμεταφορά ενός ανθρώπου.
    Τομέας ενημέρωσης prisonplanet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ