• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

    Γενικός ξεσηκωμός στην Ήπειρο λόγω των προσφύγων - Σφοδρές αντιδράσεις από τους κατοίκους (φωτό)

    Γενικός ξεσηκωμός στην περιοχή της Ηπείρου έχει προκαλέσει η αθρόα μεταφορά μεγάλου αριθμού προσφύγων σε διάφορα κέντρα φιλοξενίας, παρ' ότι θεωρούνται ήδη υπεράριθμοι. Σοβαρά επεισόδια έλαβαν χώρα στα Δολιανά Καλπακίου, με αφορμή την προσθήκη 200 ακόμα προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής, 

    Έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Δολιανά Καλπακίου επικρατεί μεγάλη ένταση, καθώς έχουν συγκεντρωθεί κάτοικοι και απειλούν να εμποδίσουν την έλευση των πούλμαν, τα οποία μεταφέρουν άλλους 200 πρόσφυγες.
    Όπως υποστηρίζουν, η Μαθητική Εστία, είναι ασφυκτικά γεμάτη από πρόσφυγες και αρνούνται να επιτρέψουν να στηθούν σκηνές στο χωριό τους. 
    Νωρίτερα, περίπου στις 7 το απόγευμα, ομάδα αναρχικών προπηλάκισε τον περιφερειάρχη Ηπείρου και προσπάθησε να αποτρέψει την είσοδό του στο κέντρο φιλοξενίας της περιοχής.
    Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα αναρχικών έσπασαν τα τζάμια των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατσικά Ιωαννίνων.
    Αμέσως κλήθηκε η αστυνομία, η οποία προχώρησε σε προσαγωγές 18 ατόμων, τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στα επεισόδια.
    Παράλληλα οριακή χαρακτηρίζεται από φορείς του Πειραιά η κατάσταση στο λιμάνι, όπου σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, τουλάχιστον 5.000 άτομα - ανάμεσά τους και πολλά παιδιά - φιλοξενούνται στους επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ, ενώ πολλοί από αυτούς διαμένουν μέσα σε σκηνές στον περιβάλλοντα χώρο.
    Σε συνέντευξη του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες και είπε ότι μιλώντας με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και με τον αρχηγό του Λιμενικού, είναι κοινή διαπίστωση πως ο Πειραιάς, δεν αντέχει για πολύ καιρό αυτή την κατάσταση.
    «Ούτε το λιμάνι του Πειραιά αλλά ούτε και οι άνθρωποι αυτοί αντέχουν αυτές τις συνθήκες. Όταν βρέχει μένουν έξω, δεν έχουν κατάλληλη περίθαλψη, κατάλληλες συνθήκες υγιεινής» τόνισε ο κ. Μώραλης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος των εμπλεκόμενων υπουργείων είναι να έχουν δημιουργηθεί τις επόμενες ημέρες περίπου 10 νέες μουσουλμανικές κωμοπόλεις, σε μια προσπάθεια να μετακινηθούν πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από το λιμάνι και να μεταφερθούν σε χώρους με πιο ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης καθώς σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή και έκτακτα μέτρα λόγω της εξόδου του Πάσχα.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 2.500 - 3.000 βρίσκονται στους χώρους αναμονής επιβατών που έχουν μετατραπεί σε κέντρα διαμονής για διάστημα περίπου μιας εβδομάδας. Οι πρόσφυγες αυτοί δεν μετακινούνται, περιμένοντας να έρθει η στιγμή που θα κατευθυνθούν προς την Ειδομένη.
    pronews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ