• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

    Humbie Heinkel: Το πρώτο ναζιστικό αεροπλάνο που καταρρίφθηκε πάνω από τη Βρετανία

    Αυτή η ασπρόμαυρη φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από 75 χρόνια, αιχμαλωτίζει την αξιοσημείωτη στιγμή που το πρώτο γερμανικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε πάνω από τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
    Καθώς το τσαλακωμένο Λουφτβάφε Heinkel 111 έχει συντριβεί στο λόφο, τα πλήθη των χωρικών από το Humbie, μαζεύονται για να επιθεωρήσουν τα συντρίμμια. Το αεροπλάνο αναγκάστηκε να συντριβή στη γη της Σκωτίας μετά από μια τεταμένη μάχη στον ουρανό.
    Δύο επιζώντες από το γερμανικό πλήρωμα, ο τραυματίας πιλότος του αεροπλάνου και ο πλοηγός, βγήκαν έξω από τα συντρίμμια για να παραδοθούν σε ένα τοπικό αστυνομικό - έναν από τους πρώτους ανθρώπους που έφτασαν στο σημείο.
    Το αεροσκάφος γρήγορα έγινε γνωστό ως «Humbie Heinkel» μετά την συντριβή του έξω από το μικρό χωριό Humbie, το οποίο βρίσκεται 15 μίλια νότια του Εδιμβούργου.
    Αυτή ήταν και η πρώτη κατάρριψη από τα αεροπλάνα των ναζιστικών δυνάμεων που επιχείρησαν επίθεση στο Βρετανικό εναέριο χώρο.
    Το Humbie Heinkel πετούσε με την μοίρα των Ναζί που είχαν αποσταλεί για να καταστρέψουν τα πλοία του Βασιλικού Ναυτικού στο Firth of Forth.
    Το Heinkel He 111 ήταν ένα γερμανικό αεροσκάφος που σχεδιάστηκε από τον Siegfried και Walter Günter στις αρχές της δεκαετίας του 1930, κατά παράβαση της Συνθήκης των Βερσαλλιών.
    Συχνά περιγράφεται ως «λύκος με προβιά προβάτου», γιατί είναι μεταμφιεσμένο σε ένα αεροσκάφος μεταφοράς, αν και ο πραγματικός σκοπός του ήταν να παρέχει ένα γρήγορο βομβαρδιστικό αεροπλάνο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ