• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ… Απέναντι από την Κρήτη έχουν φτάσει (σύμφωνα με το CNN) οι τζιχαντιστές

    Στο λιβυκό πέλαγος, σε μία πόλη στις ακτές της Μεσογείου βρίσκονται οιτζιχαντιστές, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN.
    Σύμφωνα με το CNN, oι μαχητές τουΙσλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη λιβυκή πόλη, Ντέρνα. Η πόλη βρίσκεται μία «ανάσα» από την Κρήτη και μόλις 200 ναυτικά μίλια από τις νότιες ακτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

    «Η μαύρη σημαία (του Ισλαμικού Κράτους) ανεμίζει πάνω στα κυβερνητικά κτίρια. Τα αυτοκίνητα της αστυνομίας μεταφέρουν τα διακριτικά του Ισλαμικού Κράτους. Το τοπικό γήπεδο ποδοσφαίρου χρησιμοποιείται για δημόσιες εκτελέσεις. Όλα αυτά σε μία πόλη της Συρίας ή του Ιράκ; Όχι”, Σε μία πόλη στην ακτή της Μεσογείου, στη Λιβύη» αναφέρει το ρεπορτάζ τουCNN. 
    Σύμφωνα με έναν πρώην ισλαμιστή μαχητή, «το Ισλαμικό Κράτος αποτελεί σοβαρή απειλή για τη Λιβύη. Δημιουργούν ήδη ένα ισλαμικό εμιράτο στην Ανατολική Λιβύη». «Οι τζιχαντιστές, εκμεταλλεύονται το πολιτικό χάος του για να επεκτείνουν ραγδαία την παρουσία τους προς τα δυτικά κατά μήκος της ακτής» αναφέρουν λίβυοι αξιωματούχοι στο CNN. 

    news.in 
    hellasforce.com
    lithosfotos

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ