• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

    Ανατριχιαστικές ιστορίες ανθρώπων που αυτοαναφλέχθηκαν [εικόνες]

    Η αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της σύγχρονης επιστήμης και μπορεί να φαντάζει φάρσα ή ακόμα και σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά είναι μια πραγματικότητα.


    Το να καίγεται ένας άνθρωπος ξαφνικά, χωρίς να υπάρχουν κάποιοι εξωτερικοί παράγοντες φαντάζει ένα απίστευτο σενάριο αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και μακάβριο. Παρά το γεγονός ότι η ιατροδικαστική έχει καταλήξει σε μία σειρά από πιθανές εξηγήσεις, για το πως συμβαίνουν αυτοί οι αιφνίδιοι θάνατοι, οι ανεξήγητες απώλειες συνεχίζουν να αψηφούν την λογική και τα όσα ξέρουμε για τον κόσμο μας.

    Και βέβαια είναι και το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά αυτόματης ανθρώπινης ανάφλεξης έχουν πολλά κοινά, καθώς πολλά θύματα ήταν προχωρημένης ηλικίας και παχύσαρκα, την ίδια στιγμή που και ο αλκοολισμός ήταν μεταξύ των κοινών χαρακτηριστικών. Το φοβερό πάντως παραμένει: παρά τις 200 ανεξήγητες υποθέσεις που έχουν καταχωριστεί στην κατηγορία θανάτων από ανθρώπινη ανάφλεξη, δεν ξέρουμε τι πραγματικά την προκαλεί, ενώ ακόμα και η ύπαρξή της αμφισβητείται από πολλούς επιστήμονες, οι οποίοι όμως δεν έχουν κάτι να αντιπροτείνουν στη θέση της.

    Οι σύγχρονες τεχνικής σήμανσης έχουν αποδείξει ότι κατά τις αυτοψίες του χώρου ότι τα σώματα έχουν καεί επιτόπου ενώ η ανάφλεξη και η καύση ακολουθούν το ίδιο μοτίβο στις περισσότερες περιπτώσεις: οι σοροί εντοπίζονται ολοσχερώς καμένες με ανέπαφα τα κάτω άκρα ή ακόμα και τα ρούχα τους. Η ανεξήγητη καύση ανθρώπων που αποτεφρώνονται μυστηριωδώς συνεχίζει να αποτελεί αγκάθι της επιστήμης καθώς ακόμα και οι σκεπτικιστές δεν είναι σε θέση να παράσχουν διαφορετικές θεωρίες για το αποτρόπαιο φαινόμενο, εκτός φυσικά αν θεωρήσουμε εξηγήσεις ιστορίες για εξωγήινους και φαντάσματα.

    Τζον Όρβινγκ Μπέντλεϊ

    Ο 92χρονος γιατρός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου του 1966. Από το σώμα του είχε απομείνει μόνο το δεξί του πόδι και είχε γίνει τέφρα. Μάλιστα, η τέφρα είχε ανοίξει μία τρύπα στο πάτωμα του μπάνιου και οι στάχτες έπεσαν στο υπόγειο της οικίας.


    Και βέβαια όλο του το σώμα, μείον το δεξί πόδι, ήταν αποτεφρωμένο ολοσχερώς. Όσο για το άθικτο πόδι, φορούσε ακόμα την παντόφλα του, η οποία παρέμεινε εντελώς ανέγγιχτη από τις πύρινες φλόγες που κατέκαψαν το σώμα. Ο ιατροδικαστής ανέφερε «καύση του 90% του σώματος» ενώ καμία προφανής αιτία για την πυρκαγιά δεν εντοπίστηκε από τις αρχές.




    Χένρι Τόμας

    Τα αποτεφρωμένα απομεινάρια του 73χρονου βρέθηκαν το 1980 στην Ουαλία. Όλο του το σώμα είχε γίνει στάχτη εκτός από το κρανίο και τα κάτω τμήματα των ποδιών του. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που κατέφτασαν πρώτοι στη μακάβρια σκηνή, το δωμάτιο κατακλυζόταν από ένα νέφος ανθρώπινου λίπους, που είχε καλύψει όλες τις επιφάνειες του χώρου.


    Το μπροστινό τμήμα της τηλεόρασης είχε λιώσει από τη θερμότητα της καύσης του σώματος, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δίπλα στο πτώμα. Τα μόνα αντικείμενα που βλήθηκαν από την πυρκαγιά ήταν όσα ήταν σε άμεση επαφή με τη σορό, όπως η καρέκλα, η οποία λύγισε κάποια στιγμή και έριξε το άψυχο κορμί στο πάτωμα. Ο ιατροδικαστής κατέληξε απρόθυμα ότι ο θάνατος πρέπει να είναι εκδήλωση ανθρώπινης ανάφλεξης, καθώς και οι έρευνες της σήμανσης δεν έδειξαν άλλη αιτία.




    Μαρί Χάρντι Ρίσερ

    Η ιστορία του μυστηριώδους θανάτου της 67χρονης παχύσαρκης γυναίκας ξεκινά όπως και κάθε άλλη σχεδόν της λίστας μας: ήταν ένα ζεστό απόγευμα στη Φλόριντα την 1η Ιουλίου 1951 όταν το σώμα της Μαρί τυλίχθηκε αναπάντεχα στις φλόγες την ώρα που καθόταν στην πολυθρόνα της.


    Το μόνο που απέμεινε από την άτυχη γυναίκα ήταν το κάτω τμήμα του δεξιού ποδιού της και το κρανίο της, το οποίο ωστόσο είχε συρρικνωθεί στο μισό σχεδόν του αρχικού μεγέθους του (σύμφωνα πάντα με την ιατροδικαστική έκθεση). Κάτι που αποτέλεσε άλυτο γρίφο στο συγκεκριμένο μυστήριο.





    Τζορτζ Μοτ

    Ο 58χρονος ήταν πυροσβέστης και οι στάχτες του βρέθηκαν στο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη το 1986. Μανιώδης καπνιστής και πότης από τους λίγους, το μόνο που απέμεινε από τον τραγικό άντρα ήταν το συρρικνωμένο του κρανίο. Το μόνο αντικείμενο που βρέθηκε αποτεφρωμένο στην οικία του ήταν το στρώμα που κοιμόταν.





    Όλγα Στίβενς

    Η 75χρονη Όλγα Στίβενς σε αντίθεση με τις άλλες διαβόητες υποθέσεις ανθρώπων που τυλίχτηκαν στις φλόγες, δεν ήταν μόνη της στο σπίτι, αλλά μέσα στο αυτοκίνητο της μέρα μεσημέρι. Όλο το αυτοκίνητο έμεινε ανέπαφο και μόνο η καρέκλα του οδηγού καταστράφηκε κάτι που δείχνει πως δεν υπάρχει κάποια προφανή αιτία πυρκαγιάς στο όχημα. Το μόνο που έμεινε από την Όλγα ήταν η τέφρα της…


    Το περιστατικό της 16ης Οκτωβρίου 1964 συνέβη στο Ντάλας του Τέξας, μέσα στα εμβρόντητα βλέμματα των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι ωστόσο δεν πρόλαβαν να κάνουν τίποτα πριν το σώμα μετατραπεί σε στάχτη. Ο ιατροδικαστής μίλησε για «καύση του σώματος που προκλήθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».


    Άγκνες Φίλιπς


    Το τραγικό με την υπόθεση της Αυστραλέζας ήταν ότι επιβίωσε για λίγο από την αυτόματη ανάφλεξή της, πριν καταλήξει τελικά από τα σοβαρά της τραύματα. Ήταν στις 24 Αυγούστου 1998 όταν η γυναίκα τυλίχθηκε στις φλόγες μέσα στο αυτοκίνητό της σε πολυσύχναστο δρόμο του Σίδνεϊ.

    Η κόρη της είδε ξαφνικά καπνούς να βγαίνουν από το αυτοκίνητο και με την βοήθεια περαστικών κατάφεραν να βγάλουν την γυναίκα έξω. Η Άγκνες δεν τα κατάφερε και απεβίωσε στο νοσοκομείο μία εβδομάδα αργότερα.

    Η Πυροσβεστική δεν κατάφερε να βρει πιθανή αιτία για το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, αφού ακόμα και η μηχανή του αυτοκινήτου ήταν σβηστή. Όσο για τον ιατροδικαστή, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.



    Έλεν Κόνγουεϊ

    Τα απανθρακωμένα απομεινάρια της Αμερικανής εντοπίστηκαν στο διαμέρισμά της σε πόλη της Πενσιλβάνια στις 8 Νοεμβρίου 1964, κάνοντας την ανθρώπινη ανάφλεξη ακόμα πιο περίεργη απ’ όσο ήδη είναι. Κι αυτό γιατί σε όλες τις υπόλοιπες υποθέσεις το θύμα φέρεται να καίγεται για ώρα, ενώ η Κόνγουεϊ εκτιμάται ότι κάηκε και μετατράπηκε σε στάχτη σε λιγότερο από 20 λεπτά (μπορεί και μόλις σε 6 λεπτά της ώρας).

    Στα απομεινάρια της εντοπίστηκαν ίχνη ανθρώπινου λίπους κάτι που έκανε τον ιατροδικαστή να καταλήξει στο συμπέρασμα πως το σώμα της κάηκε γρηγορότερα, επειδή το λίπος δυνάμωσε τις φλόγες. Χωρίς εμφανή αίτια, η υπόθεση της θεωρήθηκε άλλο ένα παράδειγμα ανθρώπινης ανάφλεξης.




    Γουέιμον Γουντ

    Άλλο ένα φερόμενο θύμα του ακατανόητου φαινομένου έχασε τη ζωή του τον Μάρτιο του 1953, όταν το σώμα του αποτεφρώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του σε αυτοκινητόδρομο της Νότιας Καρολίνα. Το αμάξι έμεινε ολότελα άθικτο, εκτός από λιωμένο τμήμα του παρμπρίζ από τη θερμότητα της σορού.



    Άλεν Σμολ

    Η περίπτωση του Άλεν είναι μία από τις πιο τρανταχτές αυτόματης ανάφλεξης καθώς δεν πειράχτηκε τίποτα από τον περιβάλλοντα χώρο. Ο 52χρονος έχασε την ζωή του την 1η Μαρτίου 1953 όταν το σώμα του απανθρακώθηκε ολοσχερώς αν και τίποτα άλλο δεν πειράχτηκε μέσα στο διαμέρισμα, εκτός φυσικά από μερικά καψίματα στο χαλί.

    Κάτι που υποδεικνύει ότι ο άντρας τυλίχθηκε ενδεχομένως στις φονικές φλόγες την ώρα που ήταν όρθιος, με την ταχύτητα της καύσης να μη δίνει έτσι τη δυνατότητα στην πυρά να επεκταθεί



    Μάικλ Φάχερτι

    Η πλέον πρόσφατη εκδήλωση ανθρώπινης αυτόματης ανάφλεξης έλαβε χώρα στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 στην Ιρλανδία. Οι γείτονες του 76χρονου πήραν τηλέφωνο στην πυροσβεστική λέγοντας πως βγαίνουν καπνοί από το σπίτι του.

    Οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο και αντίκρισαν το απανθρακωμένο σώμα του ηλικιωμένου ενώ όλο το σπίτι ήταν άθιχτο εκτός από το ταβάνι και το πάτωμα. Η σορός του βρέθηκε δίπλα από το τζάκι αν και δεν θεωρήθηκε αυτό ως αιτία πυρκαγιάς.

    Όσο για τον ιατροδικαστή, δήλωσε: «Αυτή η φωτιά ερευνήθηκε εξονυχιστικά και καταλήγω έτσι ότι εμπίπτει στην κατηγορία της αυτόματης ανθρώπινης ανάφλεξης, για την οποία ωστόσο δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση».



    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ