• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

    Η σύγχρονη Ατλαντίδα: Ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να χτίσει την πρώτη υποβρύχια πόλη

    Οι υποβρύχιες πόλεις δεν είναι τόσο σπάνιες όσο πιστεύουμε. Ενδεικτικά, μερικές υποβρύχιες πόλεις είναι το Πορτ Ρουαγιάλ στην Τζαμάικα που βυθίστηκε λόγω του σεισμού που χτύπησε την περιοχή το 1692, η αρχαία πόλη της Ντουάρκα στην Ινδία, τα ερείπια της οποίας ανακαλύφθηκαν το 2000 και φυσικά η Ατλαντίδα, η πιο διάσημη υποβρύχια πόλη όλων των εποχών.
    Η ιαπωνική κατασκευαστική εταιρεία Shimizu Corporation, σχεδίασε μια υποβρύχια πόλη η οποία δεν θα είναι το αποτέλεσμα κάποιας φυσικής καταστροφής. Η πόλη θα έχει το σχήμα σφαίρας, με διάμετρο 500 μέτρων και θα συνδέεται με τον πυθμένα του ωκεανού από ένα σπειροειδή ομφάλιο λώρο 15 χιλιομέτρων.
    Ο στόχος της εταιρείας είναι η κατασκευή κατοικιών και επιχειρηματικών μονάδων στην κύρια σφαίρα, και η χρήση του σπειροειδούς κομματιού ως ερευνητικό κέντρο για επιστήμονες που θα μπορούν να χρησιμοποιούν πηγές ενέργειας που θα βρίσκονται πυθμένα του ωκεανού. Με τη χρήση των πηγών ενέργειας του ωκεανού θα παράγεται οξυγόνο, το οποίο θα τροφοδοτεί τους χώρους της υποβρύχιας πόλης. Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία Shimizu, η σφαίρα θα μπορούσε να στεγάσει μέχρι 5.000 άτομα και θα είναι εντελώς αυτάρκης.
    business residential
    Η πόλη θα είναι προσβάσιμη από την κορυφή της σφαίρας, η οποία θα βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη στάθμη του νερού, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, αλλά θα μπορούσε επίσης να βυθιστεί μέχρι 2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια.
    Το σχέδιο της Shimizu ακούγεται περίεργο, καθώς οι εμπνευστές του δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα, όπως τι θα τρώνε οι 5.000 άνθρωποι που θα κατοικούν στην υποβρύχια πόλη. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν ότι η πόλη θα μπορούσε να κατασκευαστεί μέχρι το 2030, ενώ το κόστος της αναμένεται να αγγίξει τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ.
    ocean_spiral
    Ο Hideo Imamura, εκπρόσωπος της εταιρείας, δήλωσε στην εφημερίδα Guardian:
    «Πρόκειται για έναν εφικτό στόχο, όχι για ένα άπιαστο όνειρο. Στα καρτούν είδαμε τα κινητά τηλέφωνα πολύ πριν εφευρεθούν. Η τεχνολογία και η τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε για την κατασκευή αυτού του έργου θα είναι διαθέσιμη στο μέλλον».

    spiral 2
    water's surface

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ