• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

    Ολλανδός επιχειρηματίας "εμφύτευσε" τα χρήματά του στο δέρμα του - Το Χάραγμα της Αποκάλυψης πλησιάζει

    Kάποιοι εργάζονται ακούραστα για να φέρουν τις δυστυχίες που περιγράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννου 2.000 χρονια πριν από σήμερα.
    «ίνα δώσουσι αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών και ίνα μην τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι εί μη ο έχων το χάραγμα , το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ώδε η σοφία εστίν .Ο έχων νου ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου .*αριθμός γαρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτού χξς = 666»
    Και κάποιοι με περισσειο θράσος περιγελούν τα προφητευθέντα, χωρίς να εξηγούν πως γίνεται και πραγματοποιούνται.
    Ο Ολλανδός επιχειρηματίας Martijn Wismeijer προχώρησε στην εμφύτευση δύο ασύρματων τσιπ υπολογιστών στο σώμα του για να κρατήσει το ψηφιακό του νόμισμα σε ασφάλεια.
    Ο Wismeijer είναι επιχειρηματίας και ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Mr. Bitcoin, μιας εταιρείας που μεταξύ άλλων έχει εγκαταστήσει ATM για bitcoin.
    Η London Telegraph αναφέρει ότι αποφάσισε ότι τα τσιπ δεν είναι ακόμη αρκετά ασφαλή για να χρησιμοποιούνται μονίμως, εξηγώντας ότι τα τσιπ πρέπει να κρυπτογραφούνται έτσι ώστε οι πληροφορίες να μην μπορούν να κλαπούν από αυτά.
    Είπε όμως, ότι τελικά το πείραμα ήταν μια επιτυχία.
    Ο Wismeijer είπε ότι τα τσιπ μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο για το ψηφιακό νόμισμα, αλλά και ως κλειδιά για το σπίτι σας, ως ξυπνητήρι, ή για την παρακολούθηση της υγείας σας. Πρόσθεσε ότι θα μπορούσαν ακόμη και να καλέσουν έναν γιατρό, εάν ο χρήστης πάθει καρδιακή προσβολή.
    Ο Wismeijer πιστεύει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα τσιπ βοηθούν ώστε τα τσιπ να γίνουν κοινωνικά αποδεκτά.
    Ο Wismeijer έχει ένα τσιπ NFC (επικοινωνίας κοντινού πεδίου) ενσωματωμένο σε κάθε του χέρι. Το ένα έχει στοιχεία που συνεχώς αντικαθίστανται. Το άλλο περιέχει το κρυπτογραφημένο ιδιωτικό κλειδί του πορτοφολιού του. Το κάθε τσιπ έχει διαστάσεις 2 x 12 χιλ. και είναι σε θέση να αποθηκεύσει 888 bytes, αριθμός μικρός μεν, αρκετός δε για να χωρέσει κωδικούς και κλειδιά ασφαλείας.

    Ειδικότερα, έχει στο κάθε χέρι ένα "NFC Τύπου 2 συμβατό chipset NTAG216 RFID" ενσωματωμένο σε μια μικρή γυάλινη κάψουλα (2x12mm), που εγχύθηκε στο σαρκώδες μέρος του χεριού του, μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη. Κάθε κάψουλα μπορεί να κρατήσει μόνο 880 bytes δεδομένων, κάτι περισσότερο από αρκετά για ένα «κρύο πορτοφόλι αποθήκευσης». Ο Ολλανδός πήρε τα τσιπ ως μέρος μιας προ-φορτωμένης σύριγγας που πωλείται ως κιτ 99 δολαρίων από την DangerousThings.com, μια ιστοσελίδα που απευθύνεται σε χομπίστες και biohackers.
    Ο γιατρός του Wismeijer αρνήθηκε να του εμφυτεύσει με σύριγγα τα τσιπ και έτσι πήγε στο piercing studio του Tom van Oudenaarden στην Ουτρέχτη.
    «Στον γιατρό μου δεν αρέσει!», είπε ο Wismeijer. «Δεν ήθελε να το κάνει, θέλει απλά να κάνει τους ανθρώπους καλύτερους, και εγώ δεν είμαι άρρωστος, θέλω απλώς αυτό το πράγμα μέσα στο σώμα μου".

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ