• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

    ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ

    Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ
    Με το δάχτυλο στη σκανδάλη...
    «ΟΟΗΕ πρέπει να ενημερωθεί ότι η Ρωσία σχεδιάζει μιας μεγάλης κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός πρέσβης στον διεθνή οργανισμό.
    Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της χώρας ανακοίνωνε αναδιάταξη των σταρτιωτικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Βασικό μας καθήκον είναι να προετοιμαστούμε για μάχη». Σημειώνεται ότι Κίεβο, ΟΑΣΕ και ΝΑΤΟ έχουν αναφέρει μεγάλη κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, με φάλαγγες οχημάτων να περνούν τα σύνορα από τη Ρωσία και να κατευθύνονται προς το Ντόνετσκ και άλλα προπύργια των αυτονομιστών, όπου η ανταλλαγή πυρών έχει γίνει πολύ πιο πυκνή. Από την πλευρά του, πηγή του υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα διέψευσε ότι υπάρχει παρουσία ρωσικού στρατού στην ανατολική Ουκρανία.
    Επίσης, ο Σεργκέι Λαβρόφ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τζον Κέρι και υπογράμμισε την ανάγκη να εποπτεύεται η κατάσταση και η τήρηση της εκεχειρίας της 5ης Σεπτεμβρίου -η οποία, πρακτικά, είναι «κλινικά νεκρή».
    Αζερμπαϊτζάν - Αρμενία
    Οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψαν χθες ένα ελικόπτερο του Ναγκόρνο - Καραμπάχ, ενός αρμένικου «θύλακα» στο έδαφός του που έχει αποσχιστεί. Το επεισόδιο θεωρείται το σοβαρότερο από το 1994 και έρχεται να κορυφώσει την ένταση που καταγράφεται εσχάτως ανάμεσα στις δύο χώρες, ανοίγοντας ξανά ένα ακόμη επικίνδυνο μέτωπο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ