Βήμα πίσω δεν κάνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που παραμένουν έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής καλώντας τους πολίτες να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους, μετά την επιχείρηση εκκένωσης του κτηρίου τα ξημερώματα της Πέμπτης. Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν στην λεωφόρο Μεσογείων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής επέμβασης.
Από την πλευρά του, ο ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, τόνισε ότι «έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα η επέμβαση, να είχε παρέμβει ο εισαγγελέας» και πρόσθεσε: «Η επέμβαση έγινε με τις ελάχιστες αναταράξεις που μπορούσαν να υπάρξουν. Όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι χρειαζόμαστε μια νέα δημόσια τηλεόραση πάνω σε υγιείς βάσεις. Η πρόσκληση είναι πάντα ανοιχτή για τη νέα ραδιοτηλεόραση».
Έξω από το Ραδιομέγαρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, ενώ ζήτησαν να είναι παρόντα στην καταμέτρηση των μηχανημάτων και του εξοπλισμού της ΕΡΤ, αίτημα το οποίο ωστόσο δεν έγινε δεκτό.
Στα «άκρα» η πολιτική κόντρα
Αποκορύφωμα των χθεσινών αντιδράσεων διαφόρων πολιτικών δυνάμεων στην επέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου ήταν η πρόταση μομφής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε ότι η επέμβαση έγινε «για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας», ενώ υπενθύμισε ότι το Ραδιομέγαρο «βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή επιπλέον ζημιά του δημοσίου».
Με ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μία «πραξικοπηματική ενέργεια». Ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η Μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας».
Υψηλοί ήταν οι τόνοι και στη Βουλή, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησης και τόνισε ότι θέλει με τη συμπεριφορά της να «οδηγήσει τα πράγματα σε περαιτέρω αντιδημοκρατική συμπεριφορά, μέσα στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ θα κλείσει τις αμυντικές βιομηχανίες».
Ο Μάκης Βορίδης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση και δήλωσε ότι «αντιδρά όταν επιβάλλεται η νομιμότητα. Έχουμε ψηφίσει νόμο. Έχουν εκδοθεί δέουσες υπουργικές αποφάσεις». «Σας απασχολεί μόνο συνδικαλιστικό παρεάκι και τα θέματά του», σημείωσε ο κ. Βορίδης.
«Το κτήριο Αγίας Παρασκευής είναι όλων των Ελλήνων πολιτών. Εμείς τους αντιπροσωπεύουμε και μέσω ημών, η κυβέρνηση ξαναδίνει το κτίριο σε αυτούς που τους ανήκει», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.
Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου
Συνεχή ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στην Αγία Παρασκευή παρέχουν από χθες τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ανταποκριτής του ανέφερε σε ρεπορτάζ του BBC από την Αθήνα ότι ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι η ανάκτηση του Ραδιομεγάρου από τις κρατικές αρχές ήταν επιβεβλημένη, ωστόσο αυτό δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους που βρέθηκαν στην λεωφόρο Μεσογείων. «Οπότε η ερώτηση είναι: Έχουν οι Έλληνες το «στομάχι» για μία ακόμη μάχη;».
Από την πλευρά του, ανταποκριτής του δικτύου ανέφερε ότι AlJazeera οι απόψεις σχετικά με την ΕΡΤ στην Ελλάδα είναι «μοιρασμένες», καθώς από τη μία πλευρά υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι αυτή η κίνηση της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου με τα ΜΑΤ δεν είναι δημοκρατική, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι εδώ και χρόνια υπάρχει έντονη σπατάλη στον δημόσιο τομέα της χώρας.
Φωτογραφία: Eurokinissi
koolnews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.