• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

    Δικαστική έρευνα για το ακριβό φυσικό αέριο που παίρνει η Ελλάδα από τη ρωσική Gazprom

    Μια πολύ σοβαρή εξέλιξη με δικαστικό και οικονομικό ενδιαφέρον αποτελεί η είδηση ότι η επίκουρη εισαγγελέας διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου, παρήγγειλε έρευνα για το ακριβό φυσικό αέριο που παίρνει η Ελλάδα από τη ρωσική Gazprom


    Η υπόθεση αφορά στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου σε τιμή έως και 35% ακριβότερη συγκριτικά με τη μέση τιμή προμήθειας φυσικού αερίου στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. και αφορά χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.

    Η εισαγγελική παραγγελία γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου είναι σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΔΕΠΑ και ρωσικής εταιρείας για μείωση των τιμών. Έστω, και αργά πάντως, κάτι φαίνεται να κινείται και οποιαδήποτε εξέλιξη μόνο θετικά στοιχεία θα έχει για την Ελλάδα. Η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει μείωση στις τρέχουσες τιμές κατά 20% ενώ δεν αποκλείεται η υπόθεση να πάει και σε διεθνή διαιτησία διότι οι… φίλοι μας οι Ρώσοι κωλυσιεργούν.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ενδείξεις για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά και ζητήθηκε η άσκηση δίωξης που αφορά τη ΔΕΠΑ και τον εκπρόσωπο της ρωσικής εταιρείας στην Ελλάδα.

    antinews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ