• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

    Ο μεγάλος εκβιασμός της τρόικας: Κάντε πλειστηριασμούς και βρείτε νέα σπίτια σε όσους τα χάσουν! Κυβέρνηση: Θα επεκταθεί η ρύθμιση για την α' κατοικία

    - Για πλήρη άρση των πλειστηριασμών χωρίς καμία προστασία επιμένει η τρόικα και δεν κάνει πίσω
    - "Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε σπίτια σε όσους τα χάσουν"
    - Τι θα κάνει η κυβέρνηση; 
    - Κόκκινη γραμμή και οι μαζικές απολύσεις που ζητούν οι δανειστές

    Σκληραίνουν ξαφνικά τη στάση τους οι δανειστές και απαιτούν άρση των πλειστηριασμών για την α’ κατοικία, χωρίς να νοιάζονται για το κόστος. Αφού πρώτα αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της νέας εβδομάδας όπως ήταν προγραμματισμένο, τώρα καλούν την κυβέρνηση να... βρει σπίτια σε όσους τα χάσουν. 

    Στη νέα σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε πως η κυβέρνηση θα επιμένει στη θέση της για προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά πως δε θα καλύψει, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, των «μπαταχτσήδων και όσων δεν πληρώνουν ενώ μπορούν». 

    Απαιτούν πλήρη άρση των πλειστηριασμών, χωρίς κανένα πλαφόν προστασίας
    Όμως η τρόικα «στυλώνει» τα πόδια και απαιτεί πλήρη άρση των πλειστηριασμών, χωρίς κανένα πλαφόν προστασίας. 

    Η ένταση που παραδέχτηκε το υπουργείο Οικονομικών πως υπήρξε στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν αποτυπώνεται και από τους διαλόγους που αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο, οι δανειστές κάλεσαν την κυβέρνηση να βρει σπίτια για όσους μείνουν άστεγοι! 

    «Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους», διεμήνυσαν. 

    Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με το Mega, ακόμη και για μονομερή αντίδραση, να επεκτείνει δηλαδή το ισχύον καθεστώς για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είτε για έξι μήνες είτε για ένα χρόνο.

    Άλλη μια κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι οι ομαδικές απολύσεις που ζητά η τρόικα. 

    Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει σαφής ημερομηνία για την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα. «Θα επιστρέψουν όταν και αν υπάρξει συμφωνία» είπε και επανέλαβε πως τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις παραμένουν οι πλειστηριασμοί και οι ομαδικές απολύσεις. 

    Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Σάιμον Ο’ Κόνορ, τόνισε πως «οι συζητήσεις συνεχίζονται γύρω από ένα σύνολο πολιτικών, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση για την επιτυχή ολοκλήρωση της εν εξελίξει αξιολόγησης του Ελληνικού Προγράμματος προσαρμογής».

    «Στενές και εποικοδομητικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των ελληνικών αρχών και της Τρόικα. Τα τεχνικά κλιμάκια θα επιστρέψουν στην Αθήνα εν ευθέτω χρόνω, αλλά αυτό δεν αναμένεται να γίνει πριν από το Eurogoup της 9ης Δεκεμβρίου», συμπλήρωσε ο Ο' Κόνορ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.

    ΠΑΣΟΚ: Έχουμε δεσμευτεί, αυτά δεν αλλάξουν
    Και ενώ το θέμα των πλειστηριασμών, σύμφωνα με το Mega, θα συζητηθεί σε νέα συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη διαμηνύουν πως τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχουν δεσμευτεί προσωπικά να πουν «όχι» σε πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, «ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές, «ναι» για την προστασία της πρώτης κατοικίας του φτωχού και μεσαίου νοικοκυριού έναντι των πλειστηριασμών, καθώς επίσης και για την έναρξη σταδιακής αποκατάστασης αδικιών, μέσω της αξιοποίησης του πρωτογενούς πλεονάσματος και την προστασία ευπαθών ομάδων.

    «Αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν», υπογραμμίζουν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι ευαισθησίες των βουλευτών της πλειοψηφίας -ιδίως του ΠΑΣΟΚ που σηκώνουν τεράστιο βάρος- είναι σεβαστές» και πως «η προγραμματική συμφωνία αναγνωρίζει τον ουσιαστικό ρόλο των δύο Κ.Ο.».

    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ