Σχετικά με τη συνταγή
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Υλικά συνταγής
500γρ. αρακάς (καθαρισμένος) 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 πατάτες κομμένες σε κύβους 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση) αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθεί, αλλά όχι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα, το λάδι και τον άνηθο. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες;
Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος
Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού οξέως, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και ψευδάργυρου.
Πιο συγκεκριμένα ο αρακάς έχει αντικαρκινικές ιδιότητες (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες), βοηθάει όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, προλαμβάνει τη σκωληκοειδίτιδα και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.
Ο αρακάς θα πρέπει να αποφεύγεται από νεφροπαθείς και διαβητικούς!
cooklos.gr
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Κατσαρόλα
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 60 λεπτά
Ποσότητα για: 4 άτομα
Υλικά συνταγής
500γρ. αρακάς (καθαρισμένος) 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο 2 πατάτες κομμένες σε κύβους 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. χυμό ντομάτας (φρέσκο κατά προτίμηση) αλάτι
πιπέρι
Διαδικασία συνταγής
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι για περίπου 3 λεπτά, να μαραθεί, αλλά όχι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα, το λάδι και τον άνηθο. Σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάζει ίσα ίσα τα υλικά μας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και τον άνηθο και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες;
Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος
Ο αρακάς είναι πηγή πρωτεινών και υδατανθράκων παρόλο που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος.
Ο αρακάς αποτελεί πηγή βιταμινών Κ, C, βιταμινών του συμπλέγματος Β, μαγνησίου, μαγγανίου, φολλικού οξέως, καλίου, φωσφόρου, σιδήρου και ψευδάργυρου.
Πιο συγκεκριμένα ο αρακάς έχει αντικαρκινικές ιδιότητες (προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες), βοηθάει όσους πάσχουν από δυσκοιλιότητα, προλαμβάνει τη σκωληκοειδίτιδα και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης.
Ο αρακάς θα πρέπει να αποφεύγεται από νεφροπαθείς και διαβητικούς!
cooklos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.