• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

    Ούτε κάρτες ούτε τίποτα! – Barcode για τους κοπανατζήδες δημοσίους υπαλλήλους

    Νέο πλάνο συζητήσεων ξεκινά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με μοναδικό στόχο τον έλεγχο και την αλλαγή του συστήματος ελέγχου και τήρησης του ωραρίου του δημοσίου υπαλλήλου.


    Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, εξετάζεται η πιθανότητα αναβάθμισης της – γνωστής – κάρτας των δημοσίων υπαλλήλων σε ένα νέο σύστημα τύπου barcode. Το συγκεκριμένο , μάλιστα, σύστημα εφαρμόζεται ήδη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αλλά και σε μερικά ακόμη από τα υπουργεία της χώρας.

    Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και «για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι φορείς, που δε διαθέτουν ηλεκτρονικό-ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στην ως άνω αναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση».

    Μάλιστα, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι φορείς θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση orario@ydmed.gov.gr το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου θα έχει και τις ανάλογες επιπτώσεις.

    Αν κατά τον έλεγχο για την τήρηση του ωραρίου διαπιστωθεί οποιοδήποτε ατόπημα από τον εκάστοτε εργαζόμενο, αυτό θα ισοδυναμεί με πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θα θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.


    koolnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ