arxigramma-O “πυρετός του τζόγου” των ημερών, σε μένα ζήτημα είναι αν ανεβάζει μία γραμμή το θερμόμετρο. Έπαιξα καναδυό δελτία Λόττο και Τζόκερ (μονόστηλα), και περίμενα τις κληρώσεις. (Όχι, δεν έγινα πλούσιος! Ούτε το μισόευρο που έδωσα, δεν πήρα πίσω.)
Σάββατο βράδυ, λοιπόν, 22 του μήνα Δεκεμβρίου 2012, μία μέρα μετά το μαϊμού “τέλος του κόσμου”, στημένος μπροστά στην τηλεόραση, είδα τα τυχερά (ορίστε; ) μπαλλάκια να πέφτουν, και να σχηματίζουν την τυχερή εξάδα (και επτάδα) της κλήρωσης 1351… Η οποία ήταν η εξής – με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι αριθμοί:

lotto_22-12-2012

Ο αμύητος αναγνώστης δεν βλέπει τίποτε εδώ. Εσείς, όμως, που είσαστε έξυπνα παιδιά και διαβάζετε τις σοφίες μου, αμέσως καταλαβαίνετε το γιατί αναταράχτηκα παρευθύς. Είναι εκείνο το 19.47, που ακολουθεί εκείνο το 33… Και σας βεβαιώνω, όταν έριξα μιά πιό προσεκτική ματιά, διαπίστωσα πως οι υπόλοιποι αριθμοί παίζουν κι αυτοί τον ρόλο τους!…
…Κι όλοι μαζί σχηματίζουν -πολύ σωστά καταλάβατε- ένα μήνυμα. Όχι φανερό, αλλά όχι και με βαρειά κρυπτογράφηση. Εύκολο είναι να το καταλάβουμε.
Ας δοκιμάσουμε να το διαβάσουμε. (Σας διαβεβαιώνω, υπερεπαρκούν οι γνώσεις που αποκομίσατε από το παρόν ιστολόγιο.)
  • Τί είναι το 8;
Ιδού:
Phaistos_glyph_arxiereas
Το σύμβολο του αρχιερέα!
  • Τί είναι το 33;
Εκ πρώτης όψεως νόμισα κι εγώ αυτό που νομίσατε, αλλά δεν ταίριαζε στην όλη εικόνα. Με λίγο ψάξιμο, βρήκα πως δεν είναι ο αριθμός 33, αλλά το 3 εις την 3ην. Δηλαδή ο αριθμός 27. Δεν υπήρχε, όμως, άλλος τρόπος γιά να καταδειχθεί αποκλειστικά με το διαθέσιμο μέσον, που είναι τα μπαλλάκια. Κι έτσι, τα δύο τριάρια δίπλα-δίπλα δίνουν την εντύπωση του ακέραιου αριθμού τριαντατρία (και όσων αυτός υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει…) – που δεν είναι.
Τί είναι το 27, επομένως; Μα, αυτό εδώ:
zwdia-grammata_42
ακολουθούμενο από αυτό εδώ:
taytish-symbolwn-grammatwn
Μ’ άλλα λόγια, τα 27 γράμματα του “κλασικού” αρχαιοελληνικού αλφαβήτου! (Στα διαγράμματα δεν φαίνεται το γράμμα Ν, το οποίο είναι ένα απλουστευμένο “σκίτσο” του γαλαξία μας.) Τα οποία όπως θα θυμάστε (και βλέπετε παραπάνω), αντιστοιχούν ένα προς ένα προς τα ζώδια και τους αστέρες του Ηλιακού μας Συστήματος!
  • Τί είναι το 19.47;
Το είπαμε. Το γεωγραφικό πλάτος των 6 υπερδιαστατικών σημείων σ’ έναν σφαιρικό περιστρεφόμενο πλανήτη. (Τα άλλα δύο τέτοια σημεία είναι οι πόλοι του πλανήτη.) Τρία σε βόρειο πλάτος, και τρία σε νότιο. Εναλλάξ, ανά 60 μοίρες.
  • Τί είναι το 4;
Αυτό δεν το έχουμε πει ακόμη, σας το λέω εδώ. Είναι οι τέσσερεις μυητικοί αρχαιοελληνικοί βαθμοί: μύστης, επόπτης, ιερέας, αρχιερέας.

Μέχρι στιγμής, διαβάζουμε κατακάθαρα:
Ο αρχιερέας ( 8 ), ο κύριος του Ηλιακού Συστήματος και της αρχαιοελληνικής γλώσσας ( 3^3 ), έρχεται με υπερφυσικό τρόπο από τον αιθέρα ( 19.47 ), και απευθύνεται σ’ όλους τους μυημένους στ’ αρχαία Ελληνικά μυστήρια ( 4 ) !

Μας απομένουν, βέβαια, εκείνα τα 38 και 11 (το τελευταίο είναι ο αριθμός του λεγομένου “σούπερ-Λόττο”). Τί μπορεί να είναι αυτά;
Να υποθέσουμε το προφανές, μιά που και το 19.47 αντιστοιχεί σε γεωγραφικό πλάτος;Γεωγραφικές συντεταγμένες! Εκεί, όπου θα εμφανιστεί – ή εκεί, απ’ όπου προέρχεται ο αρχιερέας μας!

Ναι, αλλά ποιό είναι το πλάτος και ποιό το μήκος; Και πώς ξεχωρίζουμε αν είναι ανατολικό ή δυτικό το μήκος και βόρειο ή νότιο το πλάτος; Εντάξει, δεν μας πιάνει πανικός. Αυτά δίνουν τέσσερεις συν τέσσερεις, δηλαδή οκτώ συνολικά συνδυασμούς, και κάνουμε δοκιμές. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι οι έξι απ’ αυτούς τους συνδυασμούς πέφτουν σε θάλασσα, ένας πέφτει κάπου στην ανατολική Βραζιλία, και ο …όγδοος (11° βόρειο και 38° ανατολικό), ίσως ο πλέον ενδιαφέρων, βρίσκεται περίπου εκεί που ζωγράφισα τον κόκκινο κύκλο:
11n-38e

Αλήθεια, πού είπαμε ότι έπεσε το σώμα του νεκρού Φαέθωνα;
…Άρατε πύλας! Φοίβος άναξ ουκέτι μακράν!

Υγ: Σε 38° βόρειο πλάτος τυγχάνει να βρίσκονται και οι Δελφοί.

Υγ 2: Τα νούμερα του Λόττο είναι έξι συν ένα. Ο Ήλιος και οι έξι εσώτεροι πλανήτες!!!Τά ‘παμε κι αυτά διά μακρών… Τί γιά τις Καρυάτιδες, τί γιά τον Φαέθωνα μιλήσαμε…

Υγ 3: Βρε, μπας κι η “πύλη” (προς την Αφροδίτη – και λοιπές “ψαγμένες” θρίχες κατσαραί του ελληνοφώνου Διαδικτύου) που -υποτίθεται πως- ψάχνουν ηπαπαραίοι και λοιπές σκοτεινές δυνάμεις εκεί κάτω, δεν βρίσκεται σε καμιά Υεμένη και σε κανένα Ιράκ και σε κανέναν κόλπο του Άντεν, αλλά είναι ο κόκκινος κυκλάκος ο δικός μου;

Κουφάλες, άμα είναι έτσι, μακριά κι αλάργα! Είπα και ελάλησα, και αμαρτίαν ουκ έχω! Δεν είναι γιά τα μούτρα σας η επανέλευση του Φοίβου και του Υιού Αυτού! Μην πάτε γυρεύοντας, διότι θα τερματίσετε την αισχρή επί Γής παρουσία σας άπαξ διά παντός!

Υγ 4: Όχι, δεν υπήρχαν τυχεροί “εξάρηδες” στη συγκεκριμένη κλήρωση.