• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Απριλίου 2013

    «ΤΖΟΓΟΣ» ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ TASK FORCE Έλαβες απόδειξη ΦΠΑ; Κέρδισες ένα χρηματικό έπαθλο!


    Μια άκρως εντυπωσιακή πρόταση για την πάταξη της φοροδιαφυγής εξετάζει η ελληνική κυβέρνηση με την παρότρυνση της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα. 

    Σύμφωνα με την έκθεση της ομάδας δράσης, οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με τους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες εξετάζουν τρόπους αντιμετωπισης της φοροδιαφυγής με την ταυτόχρονη επιβράβευση των πολιτών. 

    Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να γίνεται κλήρωση αλά λοταρία με τις αποδείξεις ΦΠΑ, προκειμένου να δώσει κίνητρο στους φορολογούμενους να αρχίσουν και πάλι να τις συγκεντρώνουν αλλά και για να μειωθεί ο διοικητικός φόρτος τόσο για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
    Έτσι, όσοι μαζεύουν αποδείξεις, θα μπορούν να μπαίνουν σε μια κλήρωση, η οποία θα γίνεται, σε τακτό χρονικό διάστημα π.χ. μια φορά το μήνα, με βάση μια διαδικασία που θα προσδιορισθεί, ώστε να κερδίζουν κάποιο ποσό. 
    Εάν τελικά γίνει αυτό, τότε και οι επιχειρήσεις θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους αλλά και οι πολίτες θα παίρνουν έστω λίγα χρήματα ως επιστροφή για να «κλείνουν» καμιά τρύπα.


    Α.Κ.
    http://newpost.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ