• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 28 Απριλίου 2013

    «Φιέστα για τις κάμερες» Καταγγελία πρώην εργαζομένων της Ολυμπίας Οδού για όσα έγιναν προχθές

    Του Αντώνη Πετρόγιαννη
     
    Οι κάμερες στήθηκαν, η τρικομματική κυβέρνηση ήταν παρούσα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά μπροστά να δηλώνει ότι «η χώρα σηκώνει τα μανίκια», αλλά οι πρώην εργαζόμενοι στο έργο της όποιας «Ολυμπίας Οδού» έριξαν τις μάσκες.
    Όπως κατήγγειλαν, η προχθεσινή εκδήλωση δεν ήταν παρά ένα σκηνοθετημένο σόου, το οποίο στήθηκε με ψεύτικους εργαζόμενους που τους φόρεσαν δανεικά γιλέκα της «Ολυμπίας Οδού», και μεταφερόμενα οχήματα και μηχανήματα από τον κεντρικό άξονα Πελοποννήσου «Μορέας», στα οποία άλλαξαν ταμπέλες την τελευταία στιγμή.

    Και μόλις έσβησαν τα φώτα από τις κάμερες και έφυγε ο συρφετός των πολιτικών, τα εργοτάξια άδειασαν και τα φορτηγά μαζί με τα μηχανήματα έφυγαν.
    Αυτό καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωσή του ο Θ. Τσελέπης, πρόεδρος του Σωματείου «Η Γαλαρία», των πρώην εργαζομένων στην «Ολυμπία Οδό», που μετά το «πάγωμα» των έργων είναι εδώ και δύο χρόνια άνεργοι 
    Αναφέρει χαρακτηριστικά:
     
    Απατεώνες παίζουν με τη ζωή μας
     
    «Την Πέμπτη 25 Απριλίου ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο Β. Βενιζέλος και ο Ν. Τσούκαλης επιθεώρησαν  τα έργα της Ολυμπίας Οδού που επαναξεκινούν. Αλήθεια, ποια Ολυμπία Οδός; Δεν υφίσταται καμία Ολυμπία οδός, κανένα έργο. Δεν υπάρχει σύμβαση σε ισχύ. Υπάρχει μόνο διακοπή εργασιών και τίποτε άλλο.
    Στη φιέστα που παρουσιάστηκε ως επανεκκίνηση του έργου μεταφέρθηκαν εργάτες του “ΑΚΤΩΡ” από εργοτάξια του αυτοκινητόδρομου “ΜΟΡΕΑΣ”, ντύθηκαν με γιλέκα της “Ολυμπίας Οδού”, βαφτίστηκαν εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” και παρίσταναν πως εργάζονται.
    Μεταφέρθηκαν φορτηγά της εταιρείας “ΣΒΩΛΟΣ” από το λιμάνι της Πάτρας, βαφτίστηκαν φορτηγά της “Ολυμπίας Οδού”, έκαναν πως εργάζονται. Μεταφέρθηκαν χωματουργικά μηχανήματα δίχως άδειες, ασφάλειες και πινακίδες.
    “Προσλαμβάνονται” πρώην εργαζόμενοι της “Ολυμπίας Οδού” που γνωρίζουν τα μέρη, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ για όσο διήρκησε η φιέστα, με την υπόσχεση πως θα προτιμηθούν  όταν ξαναξεκινήσει η “Ολυμπία Οδός”. Όλοι αυτοί, όταν τελείωσε το σόου, επέστρεψαν στην κυριολεξία από εκεί που ήρθαν».




    http://www.tharrosnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ