• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 30 Απριλίου 2013

    Κύπρος: Ψηφίζεται στη Βουλή το Μνημόνιο – Ηχηρό «Όχι» από το ΑΚΕΛ

    Ενώπιον της ολομέλειας της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων τίθεται σήμερα το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση με την Τρόικα.

    Η έκτακτη ολοήμερη συνεδρία της Βουλής θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.
    Η πλειοψηφία που αναμένεται να σχηματιστεί θα είναι οριακή. Υπέρ αναμένεται να ψηφίσουν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ (20), του ΔΗΚΟ (8), ενώ εκτιμάται ότι υπέρ θα ταχθεί και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης. Το Μνημόνιο και η Δανειακή Σύμβαση θα καταψηφιστούν από τους βουλευτές του ΑΚΕΛ (19), της ΕΔΕΚ (5), το βουλευτή του ΕΥΡΩΚΟ Νίκο Κουτσού, το βουλευτή των Οικολόγων Γιώργο Περδίκη και τον ανεξάρτητο βουλευτή Ζαχαρία Κουλία.
    Ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης κάλεσε τη Βουλή να λάβει «μια πολύ δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση» και να κυρώσει τη Δανειακή Σύμβαση και το Μνημόνιο, τονίζοντας ότι τα πράγματα θα είναι «πάρα πολύ δύσκολα».
    Προειδοποίησε ότι χωρίς το πρόγραμμα η Κύπρος θα οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική κατάρρευση, ενώ οι συνέπειες της εξόδου από την ευρωζώνη θα είναι «δραματικές».
    Χθες έντονες ήταν οι διεργασίες τόσο σε επίπεδο κομμάτων, όσο και σε επίπεδο Βουλής, στις Επιτροπές Οικονομικών και Εξωτερικών της οποίας βρέθηκαν οι Υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών Χάρης Γεωργιάδης και Ιωάννης Κασουλίδης κάλεσαν το Κοινοβούλιο να κυρώσει τη δανειακή σύμβαση.
    Η ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ αποφάσισε το κόμμα να καταψηφίσει, ενώ κατέθεσε πρόταση για αναζήτηση λύσης του οικονομικού προβλήματος της χώρας έξω από το ευρώ.
    Απόφαση καταψήφισης του μνημονίου έλαβε σε μαραθώνια χθεσινή της συνεδρία και η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, σε αντίθεση με το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, το οποίο αποφάσισε την υπερψήφιση της δανειακής σύμβασης.
    Ένα ΟΧΙ σήμερα στη Βουλή θα συνιστά καταστροφή για τον τόπο δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης. Παράλληλα, υπέδειξε, ότι κάθε βουλευτής πρέπει να έχει επίγνωση πως σήμερα αναμετράται με την ιστορία του τόπου.
    Εν τω μεταξύ, έξω από το κτίριο της Βουλής θα πραγματοποιηθεί στις 3 το απόγευμα παγκύπρια κινητοποίηση ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές λιτότητας που διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών, η ΕΔΟΝ, η ΠΕΟ και η ΠΟΓΟ.


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ