• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 27 Απριλίου 2013

    Το ηλεκτρονικό "μαρκάρισμα" του ελληνικού λαού, αρχίζει και επισήμως τον Ιούνιο!


    σχόλιο Γ.Θ : Μέχρι να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί να έρθει η οργή του θεού έλεγε ο αγαπημένος μας Γέροντας αλλά ακόμα και έτσι να μην ήταν τον Κύριό μας και Θεό μας δεν τον αλλάζουμε για τίποτα. Ας πεθάνουμε καλύτερα παρά να ζούμε ως τσιπαρισμένα ρομπότ.
    ΑΦΜ (Αριθμός Φορολογικού Μητρώου) ή ΑΜΦ (Αριθμός Μητρώου Φυλακισμένου);

    Το  ηλεκτρονικό "μαρκάρισμα"  των  μαϊμούδων του dr Harry Harlow δηλαδή  του ελληνικού λαού, αρχίζει και επισήμως  τον Ιούνιο!
    Ο ΑΦΜ μας  θα γίνει
    ΑΜΦ (Αριθμός Μητρώου Φυλακισμένου) , όπως αναφέρεται στα  μνημόνια  και τα "δαιμόνια"  του ..νομοθέτη ο "ΑΔΤ"
    (Αριθμός Δημοσιονομικής Ταυτοποίησης )!!!
    Επειδή λοιπόν  ο  ορυμαγδός  των κατοχικών  ειδήσεων  και των  νεοεποχήτικων - νεοταξικών εφαρμογών  της κατοχικής  κυβέρνησης και αντιπολίτευσης,  έχει βλάψει σοβαρά το τμήμα  της  βραχείας μνήμης του εγκεφάλου μας, επαναδημοσιεύουμε  μια ανάρτηση απο τον περασμένο Μάρτιο  με  την  προτροπή μας  να μην την προσπεράσετε  ως "ήσσονος σημασίας είδηση".
    Μας αφορά  και μας απειλεί ΟΛΟΥΣ !
    "΄'Εχοντες" και "μη έχοντες", εργαζόμενους και ανέργους, "δεξιούς" και "αριστερούς", "συστημικούς" και "αντισυστημικούς" , "ευρωπαϊστές" και "ευρωσκεπτικιστές", πιστούς και αθέους:

    Αριθμός 
    Δημοσιονομικής  
    Ταυτοποίησης 
    Πώς το υπ. Οικονομικών στήνει παγίδα με τον ΑΦΜ 

    ΚΛΑΣΣΙΚΟΠΕΡΙΠΤΩΣΗ 26/3/2013
    (Απο το ID-ont)  Τους κινδύνους από την χρήση ενός αριθμού, μιας κάρτας για όλες τις χρήσεις τους έχουμε παρουσιάσει κατ' επανάληψη από το Blog μας. Για παράδειγμα:

    1. Ο κίνδυνος από μια Κάρτα που κάνει τα πάντα. (http://id-ont.blogspot.gr/2011/07/blog-post_29.html)

    2. Ερώτηση: Γιατί να παιδεύομαι με πληθώρα αριθμών όταν προσπαθώ να εξυπηρετηθώ από τις Δημόσιες Υπηρεσίες; Γιατί να μην έχω έναν Ενιαίο Μοναδικό Αριθμό (ΕΜΑ) με τον οποίο θα με αναγνωρίζει κάθε Υπηρεσία, να έχω μια ταυτότητα για όλες τις χρήσεις; (http://id-ont.blogspot.gr/2011/02/blog-post_22.html)

    3. Άνθρωπος και Αριθμός: Πως διαμορφώνεται αυτή η σχέση με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και την Κάρτα του Πολίτη;  (http://id-ont.blogspot.gr/2011/02/blog-post_07.html) Σκο
    πός πλέον είναι να βρούμε έναν αποτελεσματικό τρόπο αντίδρασης, προκειμένου να μην υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια... 
    Εφημερίδα Δημοκρατία:
    Πώς το υπ. Οικονομικών στήνει παγίδα με τον ΑΦΜ.
    Ηλεκτρονική παγίδα στήνει στους πολίτες το υπουργείο Οικονομικών χρησιμοποιώντας τον ΑΦΜ, στον οποίο σύντομα θα «καθρεφτίζεται», εκτός από τη φορολογική κατάσταση, το σύνολο των χρεών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, η πλήρης περιουσιακή κατάσταση του φορολογουμένου μαζί με όλες τις δοσοληψίες που πραγματοποιεί καθημερινά.
    Με τη νέα ηλεκτρονική εφαρμογή που ετοιμάζεται, η κάθε δημόσια υπηρεσία ή κάποιος ελεγκτής που έχει σχετική εξουσιοδότηση θα μπορεί να πληκτρολογεί όποιο ΑΦΜ επιθυμεί και με το πάτημα ενός κουμπιού να κάνει «φύλλο και φτερό» τα προσωπικά στοιχεία του φορολογουμένου, να βλέπει όλα τα ακίνητα που διαθέτει, τις καταθέσεις του και όλα τα εισοδήματά που εισπράττει. Θα μπορεί επίσης να βλέπει και τις δαπάνες που πραγματοποιεί ο κάθε πολίτης μέσω πιστωτικών καρτών.
    Το σχέδιο-κρεμάλα περιγράφεται στο Μνημόνιο 3 που υπέγραψε πρόσφατα η κυβέρνηση. Στη σελίδα 31 παρουσιάζεται αναλυτικά το πώς θα λειτουργεί ο «Αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης». Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση δεσμεύεται ως εξής: «Μέχρι τον Ιούνιο του 2013, θα απαιτηθεί από όλα τα υπουργεία, τα οποία έχουν δημοσιονομική σχέση με φορολογουμένους, να χρησιμοποιούν τον κωδικό αριθμό ταυτοποίησης για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους με τους πολίτες.
    Περαιτέρω, μέχρι τον Ιούνιο του 2014 θα καθιερώσουμε μια κεντρική υπηρεσία η οποία θα ενοποιήσει και θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς ταυτοποίησης που χρησιμοποιούνται τώρα στις διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες». 
    Ο επονομαζόμενος ως «αριθμός δημοσιονομικής ταυτοποίησης» είναι το ΑΦΜ μας, μέσω του οποίου το Δημόσιο αλλά και τα ιδιωτικά ελεγκτικά γραφεία που προσλαμβάνει θα έχουν πρόσβαση στην περιουσιακή κατάσταση των πολιτών, στον μισθό, στη σύνταξη ή όποια άλλη αμοιβή εισπράττουν, στις κινήσεις στον τραπεζικό λογαριασμό αλλά και σε κάθε αγορά ή πληρωμή που γίνεται με πλαστικό χρήμα.
    Συγκεκριμένα, το σχέδιο που αναπτύσσει το υπουργείο Οικονομικών έχει ως εξής:
    - Προβλέπεται η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών μέσω του οποίο το ΣΔΟΕ θα παρακολουθεί τις καταθέσεις και τις συναλλαγές που θα γίνονται ανά ΑΦΜ. Κάθε συναλλαγή θα καταγράφεται και θα παρακολουθείται κεντρικά, στη νέα βάση δεδομένων που θα δημιουργηθεί. Το σύστημα θα παρακολουθεί κάθε κίνηση των λογαριασμών. Πότε και πόσα δόθηκαν ή ελήφθησαν και από ποιους.
    - Από τον Ιούνιο του 2013 θα απαιτείται η χρήση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για τις συναλλαγές των πολιτών με όλα τα υπουργεία. Καμία οικονομική συναλλαγή πολίτη με το κράτος δεν θα πραγματοποιείται, αν οι υπηρεσίες δεν γνωρίζουν τον ΑΦΜ του. Συντάξεις, Πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα θα αντιστοιχίζονται με το ΑΦΜ του υπόχρεου.
    - Τον Ιούνιο του 2014, ένας κρατικός φορέας θα συνδέσει όλους τους διαφορετικούς αριθμούς αναγνώρισης που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες. Αριθμός Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), Αριθμός Δελτίου Ταυτότητος, ΑΦΜ, όλοι οι αριθμοί μητρώου θα γίνουν ένας. Ολα αυτά θα συνδεθούν με το ΑΦΜ του φορολογουμένου.
    Από το καλοκαίρι οι εφορίες δεν θα δέχονται πια πληρωμές με μετρητά. Ολες οι πληρωμές θα γίνονται υποχρεωτικά στις τράπεζες. Ηδη απαγορεύεται κάθε συναλλαγή μεταξύ ιδιωτών με μετρητά για ποσά 1.500 ευρώ και άνω. Οι αγοραπωλησίες με μετρητά περιορίζονται στο ελάχιστο, ενώ όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές θα περνάνε και θα καταγράφονται από τις τράπεζες,
    Ουσιαστικά το υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει μία μεγάλη βάση δεδομένων ώστε όποτε καταχωρείται ένα ΑΦΜ να παρέχονται άμεσα τα στοιχεία του φορολογουμένου για:
    - τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τις επενδύσεις και τις μετοχές του, - τα ακίνητα που απέκτησε ή πούλησε, - τις πληρωμές και τις αμοιβές του, - τις αγορές, τις εξόδους, τα ταξίδια κ.λπ., - τις συντάξεις, τα επιδόματα και τα βοηθήματα που λαμβάνει, - τις οφειλές του στην Εφορία, στους δήμους, στα ασφαλιστικά ταμεία κ.λπ., - τα φάρμακα, τη νοσηλεία, τις ιατρικές εξετάσεις του, - την οικογενειακή του κατάσταση, τους γονείς ή τα παιδιά του και εν γένει ό,τι συνδέεται με την ατομική του ταυτότητα.
    Σήμερα υπάρχει μια σωρεία από εθνικούς αριθμούς ταυτοποίησης, με πολλά και διαφορετικά πρότυπα αριθμοδότησης: το πρότυπο του δελτίου ταυτότητας (για πολίτες άνω των 12 που μπορεί και να αλλάζει), ο εννιαψήφιος ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ - Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης που είναι η ταυτότητα εργασίας και ασφάλισης κάθε μέλους των εργαζομένων ή των συνταξιούχων και εξαρτάται από την οικογένειά τους στην Ελλάδα κ.λπ.
    Ως το 2014 όλα αυτά θα έχουν συγχωνευθεί στο ΑΦΜ του πολίτη. 
    Η διπλή διάψευση του ΣΔΟΕ για τις καταθέσεις.
    Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων με το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων στην Κύπρο, το ΣΔΟΕ εξέδωσε πρόσφατα δύο απανωτές ανακοινώσεις για να επιβεβαιώσει το γνωστό σχέδιο για την ηλεκτρονική παρακολούθηση των τραπεζικών καταθέσεων των φορολογουμένων, αλλά και να διαψεύσει ότι αυτό το σχέδιο θα ξεκινήσει άμεσα! Το ΣΔΟΕ διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο που θα εφαρμοστεί άμεσα.
    Επιβεβαίωσε όμως την ουσία της είδησης λέγοντας ότι υπάρχει σχέδιο για «αυτοματοποιημένο σύστημα παροχής πληροφοριών από το τραπεζικό σύστημα, που εξετάζει το υπουργείο, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στα αιτήματα των ελεγκτικών Αρχών προς τις τράπεζες».
    Οπως είχε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δημοκρατία», το σύστημα παρακολούθησης τραπεζικών λογαριασμών θα ενεργοποιηθεί αφού ψηφιστεί η σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα περιληφθεί στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Απρίλιο. Οι τράπεζες, καθημερινά, θα αποστέλλουν στον Τειρεσία όλες τις κινήσεις που έγιναν στους λογαριασμούς που διατηρούν. Από τον server του Τειρεσία θα αποστέλλονται τα στοιχεία στον server της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ