• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

    Κοινωφελής εργασία για τον πατέρα με τα χρέη

    Από χθες το βράδυ βρίσκεται στα κρατητήρια του Ηρακλείου Κρήτης ο Μηνάς Χατζηδάκης, πρόεδρος της Ομάδας Αλληλεγγύης «Αγία Αικατερίνη» και πατέρας επτά παιδιών για χρέη προς τονΟΑΕΕ. Ύστερα από παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ο κ. Χατζηδάκης πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος εντός της ημέρας υποχρεωμένος σε κοινωφελή εργασία. Ρεπορτάζ: Νίκος Μίχος
    Ο Μηνάς Χατζηδάκης, άνεργος εδώ και αρκετό καιρό, είχε οφειλές προς τον οργανισμό κοινωνικής ασφάλισης, ΟΑΕΕ, ύψους 5.000 ευρώ καθώς την περίοδο 2009 και 2010 διατηρούσε συνεργείο καθαρισμού. Έτσι, αργά χθες το απόγευμα συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κρατητήρια.
     
    Από το Εργατικό Κέντρο του Ηρακλείου διερεύνησαν το θέμα και διαπίστωσαν ότι όντως το περιστατικό έχει λάβει χώρα και το προφίλ του κ. Χατζηδάκη είναι αληθινό. Αμέσως έκριναν ότι έπρεπε να υπάρξει παρέμβαση ώστε να αφεθεί εκείνος ελεύθερος.
     
    «Βρήκαμε στοιχεία που ήταν απαραίτητα ώστε να απευθυνθούμε στις αρχές και να παρέμβουμε ώστε επιστρέψει αυτός ο άνθρωπος σπίτι του, να ικανοποιήσει το χρέος του κάνοντας κοινωφελή εργασία και να έχει έτσι και το χρόνο να βγάλει και ένα μεροκάματο ώστε να ζήσει τα παιδιά του», δήλωσε στο tvxs.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Σωκράτης Βαρδάκης.
     
    Ο κ. Βαρδάκης μας είπε ότι η ανταπόκριση τόσο της Αστυνομικής Διεύθυνσης όσο και των εισαγγελικών και δημοτικών αρχών ήταν άμεση και έτσι έγινε δυνατό να υπογραφούν τα απαραίτητα έγγραφα για την κοινωφελή εργασία και να επικυρωθούν από το μονομελές πλημμελειοδικείο εγκαίρως, με αποτέλεσμα ο Μηνάς Χατζηδάκης να επιστρέψει στους δικούς του αργότερα μέσα στην ημέρα.



    tvxs.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ