• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

    Δήλωση Σαμαρά: «Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών»


    Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στα μέλη της πολιτικής επιτροπής του κόμματός του αναφέρθηκε στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ χαρακτηρίζοντάς τα αναπόφευκτα. «Είναι το τελευταίο πακέτο περικοπών. Δεν αντέχει άλλο η Ελλάδα. Γνωρίζω ότι τα μέτρα είναι σκληρά, πονάνε, αλλά είναι αναπόφευκτα».

    Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως η επόμενη δόση θα δώσει στη χώρα την ανάκαμψη που χρειάζεται προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση. «Η Ελλάδα θα πρέπει να τρώει τα παιδιά της».

    Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η τρικομματική κυβέρνηση αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα: «για να αποφύγουμε το χάος», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα τρία βήματα τα οποία έχουν γίνει σ’ αυτές τις δέκα εβδομάδες διακυβέρνησης: 

    «1ον Αρχίσαμε να αλλάζουμε το κλίμα της χώρας στο εξωτερικό και αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να ηττηθεί το λόμπι της δραχμής. Αντίπαλος της Ελλάδας και της παράταξης είναι το λόμπι της δραχμής

    2ον Είπαμε στους ευρωπαίους εταίρους μας ότι χρειαζόμαστε ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατό

    3ον Προχωράμε σε διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις για να καταπολεμήσουμε την φοροδιαφυγή και την γραφειοκρατία». 

    Σαμαράς: Δεν χρειάζονται κομματικές παρωπίδες και στρατηγικές»

    Με το που ξεκίνησε την ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς τη βάση του κόμματος: «Να μην παρασυρθούμε από αυθορμητισμό και χωρίς κομματικές παρωπίδες να πορευόμαστε». Για τον πρωθυπουργό στόχος του νέου γραμματέα είναι η αναδιοργάνωση και αναδιάταξη της ΝΔ. 



    «Μόλις συμπληρώσαμε 10 εβδομάδες στη διακυβέρνηση και το πρώτο που δεν πρέπει να κάνουμε και δε θα το κάνουμε είναι να χάσουμε την επαφή μας με την κοινωνία. Σήμερα γίνεται το πρώτο βήμα με την εκλογή του νέου γραμματέα ο οποίος θα κληθεί να αναδιοργανώσει και να αναδιατάξει τις δυνάμεις του κινήματος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ο οποίος ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λυκουρέντζο ο οποίος αποχωρεί από τη συγκεκριμένη θέση. 

    «Ο νέος γραμματέας πρέπει να οργώσει την Ελλάδα από άκρο εις άκρο και να δώσει ακόμη δυσκολότερες, καθημερινές και καθοριστικές μάχες για το μέλλον του κόμματος και της χώρας. Θα είναι αυτός που θα προετοιμάσει τη ΝΔ για το επόμενο συνέδριο το οποίο θα είναι μεγίστης στρατηγικής σημασίας». Μόλις βγούμε από τον κυκεώνα της κρίσης πρέπει να κάνουμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 



    real.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ