• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

    Απολύσεις και καθυστέρηση πληρωμών στο Μετρό Θεσ/νίκης

    Τι γίνεται με το μετρό Θεσσαλονίκης; Συνεχίζονται οι απολύσεις εργαζομένων, τη στιγμή που η μισθοδοσία συνεχίζει να καταβάλεται με καθυστέρηση....



    Μεγαλώνει η λίστα των απολυμένων από το Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς άλλα 21 άτομα, εργατοτεχνικό προσωπικό είδαν την πόρτα της εξόδου από το έργο, ενώ την ίδια ώρα σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων είναι συστηματική η καθυστέρηση στις αμοιβές τους.

    «Για άλλη μία φορά, οι εργαζόμενοι στην «κατασκευή» του Μετρό Θεσσαλονίκης, είναι θεατές στο ίδιο έργο. Για έναν ακόμα μήνα γινόμαστε μάρτυρες 21 νέων απολύσεων στο εργατοτεχνικό προσωπικό, τη στιγμή μάλιστα που πλέον, σε ένα εγγυημένης χρηματοδότησης έργο, παρατηρείται μία συστηματική και μεθοδευμένη καθυστέρηση και στις αμοιβές, προφανώς ως μέσο πίεσης και «ελέγχου» των υπολοίπων εργαζομένων» αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

    Όπως σημειώνουν, «τα πραγματικά και ουσιώδη προβλήματα στην κατασκευή του έργου, όπως είναι οι απαλλοτριώσεις, οι απλήρωτοι υπεργολάβοι, το απλήρωτο τεχνικό προσωπικό, η τύχη των «μετροπόντικων», οι κατεστραμμένοι οικονομικά επαγγελματίες στις περιοχές που αναπτύσσονται τα εργοτάξια, τα λάθη στο σχεδιασμό και τη μελέτη του έργου για τα οποία ουδέποτε αναζητήθηκαν ή αποδόθηκαν ευθύνες».

    Στην ανακοίνωσή του, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι το έργο καρκινοβατεί. « Έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο, εμείς, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του έργου να ανησυχούμε και να αγωνιζόμαστε περισσότερο από όλους για την ολοκλήρωσή του» υπογραμμίζει το Σωματείο.




    planet-greece.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ