• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

    Ο Ατρόμητος κι ο αόμματος!


    Παλικάρι με τα όλα του αποδείχθηκε ο Ατρόμητος στο Σεντ Τζέιμς Παρκ. Αφού «νίκησε» το λογικό σάστισμα, πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε τη Νιούκασλ για να πατσίσει το γκολ του Βούκιτς (21’), έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Δημούτσο, αλλά δεν μπόρεσε να οδηγήσει τον αγώνα στην παράταση και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League. Ισως όμως όλα να ήταν διαφορετικά, αν ο Ελβετός διαιτητής υποδείκνυε στο 42’ πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του Σουμπίνιο και αποβολή του Κρουλ αντί για θέατρο και κίτρινη στον Βραζιλιάνο!
    Ο Ατρόμητος κυνηγούσε ένα θαύμα. Άπειρος από τόσο σημαντικά ματς, άπειρος από τέτοιες έδρες, άπειρος από ταξίδια στο εξωτερικό. Και αναγκασμένος να σκοράρει, έπειτα από το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Περιστέρι. Όλα αυτά όχι απέναντι σε όποιον κι όποιον, αλλά σε μια ομάδα που πέρσι τερμάτισε 5η στην Πρέμιερ Λιγκ και η οποία φημίζεται για το φανατικό κοινό και την καυτή της έδρα.
    Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν… μανίκι. Η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το σουτ του Περτς στο 5’, ενώ στο 8’ ο Ιτάνζ πραγματοποίησε εκπληκτική επέμβαση νικώντας τον πολύ δραστήριο στο ξεκίνημα Μαρβό. Το διάστημα αυτό πέρασε αναίμακτα για τους Περιστεριώτες που άρχισαν σιγά σιγά να παίρνουν θάρρος και αυτοπεποίθηση, χωρίς βέβαια να φτάνουν ποτέ σε απόσταση βολής. Και σε μια φάση που δεν προμήνυε κινδύνους, στο 21’, ο Βούκιτς άνοιξε το σκορ για τις «καρακάξες» με ένα εντυπωσιακό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, εκμεταλλευόμενη μια στιγμή αδράνειας της «κυανόλευκης» άμυνας. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο συγκεκριμένος παίκτης αντικατέστησε στο 9’ τον Τέιλορ, σκόρερ στο πρώτο ματς και εκ των κορυφαίων της Νιούκασλ στο Περιστέρι και όλοι αυτομάτως σκέφτηκαν «καλό νέο». Αμ δε…
    Είχε τεράστια σημασία το πώς θα αντιδρούσαν οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς, καθώς σε τέτοια ματς πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος να… χαθεί η μπάλα. Η μπάλα όντως χάθηκε τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά ήταν η ελληνική ομάδα εκείνη που την έκρυψε. Ο Σουμπίνιο βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και πλάσαρε όσο καλύτερα μπορούσε, ο Κρουλ όμως κράτησε το 1-0 αποκρούοντας σωτήρια το σουτ του Βραζιλιάνου. Χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία άμεσης απάντησης και μεγάλης ψυχολογικής ένεσης, αλλά λίγο αργότερα αποφεύχθηκε και το 2-0, με τον Ιτάνζ αρχικά να νικά τον Μπα και τον Ιγκλέσιας εν συνεχεία να βάζει σωτήρια κόντρα σε κοντινό πλασέ του Βούκιτς.
    Πάνω που ο Μπάγεβιτς ευχόταν να λήξει έτσι το ημίχρονο για να ανασυγκροτηθεί η ομάδα του (η Νιούκασλ δεν έκανε άλλη μεγάλη ευκαιρία, αλλά συχνά πυκνά οι παίκτες της σε προϊδέαζαν ότι δεν θέλουν και πολύ), στο 42’ γίναμε μάρτυρες μιας φάσης που ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί στον Ατρόμητο. Ο εκ των πιο δραστήριων του πρώτου ημιχρόνου Επστάιν, έπιασε διαγώνιο σουτ, ο Κρουλ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Σουμπίνιο που καιροφυλαχτούσε την «τσίμπησε» και τον πέρασε. Ο γκολκίπερ της Νιούκασλ ανέτρεψε πεντακάθαρα με το χέρι τον Βραζιλιάνο, αντί όμως να δοθεί υποδείξει πέναλτι και αποβολή, ο Ελβετός διαιτητής «κιτρίνισε» τον Βραζιλιάνο για θέατρο! Λες και είχε λόγο να πέσει, έχοντας μείνει μόνος με το τέρμα στη μικρή περιοχή… Εκτός από τη δυνατότητα να ισοφαρίσει, ο αόμματος ρέφερι στέρησε από τον Ατρόμητο τη δυνατότητα να αγωνιστεί με παίκτη παραπάνω για ένα ημίχρονο και βέβαια να κερδίσει την ψυχολογία. Αν είσαι πιο αδύναμος και έχεις και τέτοια γκίνια να πέσεις πάνω σε περίεργο τύπο, τότε οι ελπίδες σου μειώνονται δραματικά…
    «Συγχαρητήρια» κι από τους Αγγλους!
    Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πέρασε τον Δημούτσο δίπλα στον Ιγκλέσιας, τον Μπρίτο πιο μπροστά στον άξονα και τον Σουμπίνιο δεξιά, επέλεξε να μην πραγματοποιήσει αλλαγή στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Τα όποια σχέδια αντίδρασης κινδύνευσαν με το… καλησπέρα, το σουτ του Ομπερτάν στο 46’ όμως δεν βρήκε στόχο για καλή τύχη του Ιτάνζ. Είναι αρκετά πιθανό, οι παίκτες του Ατρομήτου να έμαθαν στην ανάπαυλα για την αστεία απόφαση του διαιτητή. Γιατί στα πρώτα λεπτά ήταν εξαιρετικοί και φάνηκαν πολύ αποφασισμένοι. Τόσο, όσο και ο πιθανότατα μεθυσμένος οπαδός της Νιούκασλ που μπήκε ανενόχλητος και ολόγυμνος στον αγωνιστικό χώρο στο 53’ και αποχώρησε επίσης ανενόχλητος και ολόγυμνος κάποια δευτερόλεπτα αργότερα έχοντας προλάβει να κουβεντιάσει με τον Μαρβό και να αποθεωθεί.
    Ο χρόνος κυλούσε και οι Περιστεριώτες εξακολουθούσαν να πατούν καλά στο χορτάρι, το θέμα όμως είναι ότι αφενός δυσκολεύονταν να φτιάξουν ευκαιρίες, αφετέρου άφηναν και κενούς χώρους. Ο Ιτάνζ διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες στο 71’ νικώντας σε τετ α τετ τον εκπληκτικό Ομπερτάν (ασταμάτητος) και αμέσως μετά ο Μπάγεβιτς έριξε στη μάχη τον Μπέλιτς αντί του Καραμάνου. Ο μικρός απείλησε στο 77’ με σουτ εκτός περιοχής (ψηλά άουτ), αλλά η ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ευκαιρία χάθηκε δύο λεπτά αργότερα. Ο Ιγκλέσιας επιχείρησε το πρώτο σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Δημούτσο. Αφύλαχτος αυτός, πλάσαρε από θέση πλάγια δεξιά, η μπάλα όμως πέρασε σύριζα από το απέναντι κάθετο δοκάρι.
    Στα λεπτά που απέμειναν, οι «κυανόλευκοι» πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις, έχασαν μία ακόμα ευκαιρία με τον Επστάιν στο 91’, αλλά δεν τα κατάφεραν. Κέρδισαν όμως την εκτίμηση όλων για την εξαιρετική εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου και πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον. Πολύ περισσότερο, έμαθαν ότι αφού μπόρεσαν να σταθούν έτσι μέσα σε ένα καυτό Σεντ Τζέιμς Παρκ, έχουν λαμπρό μέλλον. Οι συνήθως υπερόπτες Άγγλοι δεν δίνουν έτσι εύκολα συγχαρητήρια. Κι αν δεν υπήρχε κι ο αόμματος…

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ