• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

    Καλώς έγινε η πρυτανική τουαλέτα των 30.000 ευρώ, λέει η Σύγκλητος του ΑΠΘ !


    Σαν να μη συνέβη τίποτα, μετά την αποκάλυψη του οργίου σπατάλης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με τις παράλογες δαπάνες 30.000 ευρώ που στοίχισε η ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη και 500.000 ευρώ για τη δημιουργία βάσης δεδομένων, η Γενική Σύγκλητος του Πανεπιστημίου ενέκρινε χθες τις πράξεις και ενέργειες της διοίκησης και την εξουσιοδότησε να συνεχίσει το έργο της !

    Η χθεσινή αποκάλυψη για όργιο σπατάλης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με αποκορύφωμα τις 30.000 ευρώ που στοίχισε η ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη, δεν εμπόδισε τη Γενική Σύγκλητο να εγκρίνει χθες τον προυπολογισμό του 2012 και τον απολογισμό του 2011 του ΑΠΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος και ο αντιπρύτανης Γιάννης Παντής επιδόθηκαν σε μαραθώνειο επαφών με τα μέλη της Συγκλήτου προκειμένου να τα πείσουν ότι όλα βαίνουν καλώς στην Εταιρεία.
    Κι όλα αυτά την ώρα που ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για το ζήτημα, επικοινώνησε με τον υπουργό Παιδείας και του ζήτησε να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος στα βιβλία της Εταιρείας και να εξετασθεί αν υπήρξε διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος επικοινώνησε με τον κ. Μυλόπουλο ο οποίος θα δώσει σήμερα εξηγήσεις για τον χορό εκατομμυρίων που στήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με τα χρήματα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ.
    Οργιο σπατάλης
    Το ΑΠΘ δαπάνησε 30.000 ευρώ για να ανακαινίσει την τουαλέτα του πρύτανη, 430.000 ευρώ για το σχεδιασμό του εσωτερικού κανονισμού της Εταιρείας και 500.000 ευρώ για τη δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων. Διατέθηκαν επίσης 56.000 ευρώ για τη σύναψη συμφωνίας με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ στο οποίο γενική γραμματέας είναι η επίκουρη καθηγήτρια Ελπίδα Κολοκυθά, επί χρόνια στενή συνεργάτης του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου !
    Καμία αντίδραση
    Ως χθες το απόγευμα δεν υπήρξε καμία αντίδραση εκ μέρους της πρυτανείας. Στο Διαδίκτυο βρέθηκαν αναρτημένες πάνω από 21.500 αντιδράσεις στο όργιο σπατάλης του ΑΠΘ. Ας σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΑΠΘ έχει ήδη ανοικτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη αφού έχει διαταχθεί έρευνα για το πολύκροτο ταξίδι του πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλου στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να γίνει κουμπάρος, με έξοδα του ΑΠΘ, καθώς και το σκάνδαλο με τη δωρεά ενόςiphone από τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη προκειμένου να την πείσει να αναλάβει χρέη καθηγήτριας !



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ