• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

    Σαμαράς προς Παπούλια: "Το καράβι έχει αρχίσει και γυρίζει"


    Στις «δύσκολες αποφάσεις» που καλείται να λάβει η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση «δίνει μάχη» για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
    «Δίνουμε μια μάχη για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, για να φέρουμε πιο κοντά αυτό που και οι τρεις αρχηγοί έχουμε αποφασίσει: να φέρουμε πιο κοντά την ανάκαμψη και περισσότερες θέσεις εργασίας», επισήμανε ο κ. Σαμαράς.
    Σημείωσε επίσης ότι μετά τις επαφές που είχε στην Ευρώπη, «το λόμπι της δραχμής έχασε έναν αποφασιστικό γύρο». «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας, τις τελευταίες αλλά πολύ δύσκολες αποφάσεις», πρόσθεσε.
    Νωρίτερα, ενημερώνοντας τον κ. Παπούλια για τα αποτελέσματα των συναντήσεών του με Γιούνκερ, Μέρκελ και Ολάντ ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το καράβι έχει αρχίσει και γυρίζει».
    «Νομίζω ότι έχει αρχίσει και γυρίζει το καράβι, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχουμε λιγότερο όγκο δουλειάς ή πιο εύκολη δουλειά, γι' αυτό και πρέπει να τρέξουμε και τρέχουμε», απάντησε ο κ. Σαμαράς, ερωτηθείς από τον κ. Παπούλια αν το ταξίδι του σε Βερολίνο και Παρίσι ήταν ενδιαφέρον.
    Τα αποτελέσματα των επαφών με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο, καθώς και το πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013-2014 θα τεθούν επί τάπητος και στην αυριανή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς εταίρους, κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, στις 10.00 το πρωί.


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ