• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

    Σε πύρινη κόλαση η Ρόδο

    Ανεξέλεγκτη μαίνεται φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Ρόδο, καίγοντας χαράδρες και βουνοκορφές
    Χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στη Ρόδο, καθώς φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι σε περιοχή κοντά στο δάσος του Αγίου Σουλά, μαίνεται ανεξέλεγκτη.
    Λόγω των ισχυρών ανέμων η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα και ευτυχώς για το οικοσύστημα του νησιού από την αντίθετη πλευρά από το δάσος του Αγίου Σουλά ενώ οι φύλακες φρόντισαν, για παν ενδεχόμενο, να φυγαδεύσουν τα ελάφια που ζουν εκεί.
    Η φωτιά έχει πάρει κατεύθυνση προς την Κοιλάδα με τις Πεταλούδες αλλά είναι ακόμα σε μακρινή απόσταση, καίγοντας για την ώρα χαράδρες και βουνοκορφές.
    Πέντε καναντέρ και ένα ελικόπτερο επιχειρούσαν συνεχώς μέχρι τη δύση του ηλίου και όσο τους επέτρεπαν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες. Πολίτες με μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα και μπουλντόζες άνοιξαν ζώνες λόγω του ότι η περιοχή είναι μη προσβάσιμη ενώ οι εθελοντές που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν εφικτό να βοηθήσουν.
    Με την πυρκαγιά να είναι εκτός ελέγχου, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης κατόπιν επικοινωνίας με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη, κήρυξε το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για εμπρησμό, καθώς έχουν προηγηθεί τρεις απόπειρες στην ίδια περιοχή.
    Πηγή: rodosalarm.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ