Η ‘Jewish Forward’, μια εφημερίδα που εκδίδεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, έχει μια ετήσια λίστα με τους 50 περισσότερο σημαίνοντες Εβραίους ηγέτες (που ονομάζεται“The Forward 50”). Φέτος, στο ρόστερ υπάρχει και ο ΠρόεδροςBarack Obama.
Περιγράφοντας τη λίστα, η συντάκτρια Jane Eisner γράφει, «Η Forward 50 είναι ένα στιγμιότυπο στο χρόνο, μία ιμπρεσιονιστική εικόνα της αμερικανικής εβραϊκής ιστορίας κατά τη διάρκεια ενός συγκεκριμένου έτους."
Παρακάτω δείτε ένα βίντεο όπου η Eisner συζητά τα πέντε ονόματα που περιλαμβάνονται στη φετινή λίστα:
2011 Forward 50 from Jewish Daily Forward on Vimeo.
Το "Forward 50," το οποίο περιλαμβάνει άτομα από διάφορους τομείς, επιχειρεί να διερευνήσει τους Εβραίους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας - σπορ, μουσική, επιστήμη. Είναι μια ολοκληρωμένη λίστα που ερευνά σχεδόν κάθε πτυχή της κοινωνίας.
Τώρα, ας πάμε πίσω στην ένταξη του Ομπάμα.
Ξέρω τι σκέφτεστε: "Ο πρόεδρος δεν είναι Εβραίος! Γιατί να επιλεχτεί; "Αυτή η ίδια ερώτηση ήρθε στο μυαλό μου μόλις είδα το όνομά του στο τέλος της λίστας (είναι στο νο 51). Σε συζήτηση νωρίτερα σήμερα το πρωί η Eisner ανέπτυξε το σκεπτικό της πίσω από την παρουσία του προέδρου στη λίστα.
"Έχουμε μια παράδοση, όπου προσθέτουμε περιστασιακά ένα μη Εβραίο," εξήγησε η Eisner. Για παράδειγμα, πέρυσι, ηΤσέλσι Κλίντον, (κόρη του Μπλι και της Χίλαρυ Κλίντον) επελέγη μετά από το γάμο της που πυροδότησε συζητήσεις για γάμους ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών (ο σύζυγος της Κλίντον, Marc Mezvinsky, είναι Εβραίος).
Όταν συζητήσαμε για την επιλογή του Ομπάμα, η Eisner είπε: «Εγώ δεν θυμάμαι καν ποιος έφερε το όνομα." Ήταν επίσης προσεκτική στο να πει ότι η συμπερίληψη του Ομπάμα "... είναι μετά βίας μια επικύρωση ή ένα κατηγορητήριο για τον πρόεδρό μας."
Στη σελίδα που περιγράφει το σκεπτικό για την επιλογή του Ομπάμα, το Forward γράφει, «... ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει κάνει περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο μη-Εβραίο που μπορούμε να σκεφτούμε για τη διαμόρφωση της αμερικανικής εβραϊκής ιστορίας το 2011." Η περιγραφή συνεχίζεται αναφέροντας την «παλιρροϊκού κύματος υποστήριξη» της εβραϊκής κοινότητας στον πρόεδρο, στη νίκη του το 2008, αλλά στη συνέχεια, επίσης, αναφέρει τις δυσκολίες του σε σχετικά με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
Η Forward γράφει επίσης ότι, ενώ ορισμένοι Αμερικανικο-Εβραίοι εγκαταλείπουν τον πρόεδρο, η αντίθεση του Ομπάμα στην παλαιστινιακή κρατική υπόσταση και η «χωρίς προηγούμενο στρατιωτική υποστήριξη προς το Ισραήλ»δήλωσή του, πρέπει να σημειωθεί.
Το Forward καλύπτει ακόμη και το γεγονός ότι το περιοδικό ονόμασε πρόσφατα τον πρόεδρο «τον καλύτερο φίλο που έχει το Ισραήλ αυτή τη στιγμή».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.